Ορκίζεται βουλευτής η Ρούλα Γεωργιάδου-Αποδέχθηκε την πρόταση

Η Ρούλα Γεωργιάδου είναι η επιλαχούσα στην επαρχία Λευκωσίας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, εκφράζοντας επίσης την ελπίδα ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέβαλε την παραίτηση του υπό διαμαρτυρία ο Συλλούρης-«Δεν παραβίασα τον Νόμο»
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ποιος καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα η οποία κενώνεται με την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η επόμενη θα είναι η κ. Ρούλα Γεωργιάδου, την οποία θα συναντήσω γύρω στις 1330».

«Είναι βέβαια ενήμερη, αλλά θα την ενημερώσω και θα την καθοδηγήσω, αν επιτρέπεται ο όρος, για τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο και θα αναλάβει καθήκοντα», είπε η κ. Θεοχάρους.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των Βουλευτικών του 2016, η κ. Γεωργιάδου είχε έλθει δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία Λευκωσίας με 904 ψήφους μετά τον κ. Συλλούρη ο οποίος είχε λάβει 2.423 ψήφους. Ακολουθούσε ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο οποίος έχει στο μεταξύ παραιτηθεί, με 723 ψήφους.
 
Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Αδάμος 
Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, προσωρινά καθήκοντα θα αναλάβει ο γηραιότερος βουλευτής που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, ενώ λόγο της απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό ο Αδάμος Αδάμου θα αναλάβει και χρέη προεδρεύοντος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο κανονισμός της Βουλής, προνοεί αναπληρωματική εκλογή, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Υποψηφιότητα, μπορεί να υποβάλει οποίος βουλευτής επιθυμεί. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρακαθίσουν σε σύσκεψη οι αρχηγοί των κομμάτων, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει παραιτηθεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και αναμένεται στην επόμενη συνεδριάσει της Ολομέλειας να αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος στην Επαρχία Αμμοχώστου που είναι ο Τουμάζος Τσιελεπης, νοουμένου πως ο ίδιος αποδεχθεί την πρόταση.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Τσιελεπής δεν επιθυμεί να καταλάβει την έδρα και ως εκ τούτου, τη θέση φαίνεται ότι θα αναλάβει ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος είναι ο επόμενος επιλαχών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πίσω από τις λέξεις της... undercover οργάνωσης-Το θαύμα, η δωρεά και το payroll

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε