Ασπίδα προστασίας από τις γυναίκες του ΔΗΚΟ στον Νικόλα μετά τις αποστάσεις της νεολαίας

Σε πλήρη ταύτιση με την επίσημη θέση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, βρίσκεται η γυναικεία οργάνωση του ΔΗΚΟ, ΓΟΔΗΚ, η οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αποστασία, όπως την χαρακτηρίζει, των πέντε.
 
Σε αντίθεση με τη νεολαία του κόμματος, η ΓΟΔΗΚ χαρακτηρίζει οργανωμένη και υποκινούμενη κίνηση την αποχώρηση των τριών βουλευτών και των δύο στελεχών του κόμματος, ενώ σημειώνει ότι θεωρεί πως πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης του ΔΗΚΟ και κατ΄ επέκταση της ΓΟΔΗΚ.
 
«Ως γυναίκες που έχουμε στηρίξει τους πρώην συναγωνιστές, νοιώθουμε προδομένες. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο κόσμος του, οι αρχές και οι σωστές του θέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Παράλληλα οι γυναίκες του ΔΗΚΟ, στέλνουν το μήνυμα, ότι, «ο σεβασμός στα δημοκρατικά θέσμια, στις αξίες που αντιπροσωπεύει ο χώρος μας ως κατεξοχήν εκφραστής του κεντρώου χώρου, είναι αδιαπραγμάτευτα».
 
«Ως ΓΟΔΗΚ, τιμώντας την ιστορία μας εκφράζουμε αποφασιστικότητα να εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε την ενότητα ιδιαίτερα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία και να συνεχίζουμε να υπηρετούμε την Κύπρο και τον λαο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψήφος» από το Εκτελεστικό στην ηγεσία του ΔΗΚΟ για τις πέντε αποχωρήσεις

Στην αντιπέρα όχθη, υπενθυμίζεται, ότι χθες η Νεολαία του Δημοκρατικού δεν έμεινε ικανοποιημένη από την τοποθέτηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ για την αποχώρηση των πέντε στελεχών, αφού θεωρεί πως δεν απαντά επί της ουσίας στα όσα της καταλογίζονται από τους κυρίους Προκοπίου, Βότση, Μουσιούττα, Τρυφωνίδη και Τσίγκη. Την ίδια στιγμή, εκφράζει λύπη για την απόφαση των πέντε, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕΔΗΚ, «η απάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, αφού στην ουσία ούτε διαψεύδει τους ισχυρισμούς των πέντε αξιωματούχων αλλά ούτε και απαντάει στα όσα αναφέρονται στις επιστολές».
 
Για τον λόγο αυτό, αναφέρει περαιτέρω, ως η νεολαία του κόμματος ζητούμε από τα αρμόδια σώματα του ΔΗΚΟ, να διευθετήσουν ώστε το κόμμα μας να παραμείνει ενωμένο και ταυτόχρονα καλούμε τον κάθε ΔΗΚΟϊκό σε ενότητα.
 
«Τα όσα εξελίσσονται σήμερα στο εσωκομματικό πεδίο του Δημοκρατικού Κόμματος δεν μπορούν παρά να μας θορυβήσουν», υπογραμμίζει η ΝΕΔΗΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λύπη για τις αποχωρήσεις, δεν έπεισε τη ΝΕΔΗΚ η ηγεσία του ΔΗΚΟ
 
«Η αποχώρηση των πέντε στελεχών του ΔΗΚΟ μας λυπεί, ιδιαίτερα επειδή γίνεται σε μια περίοδο όπου το κόμμα χρειάζεται να παραμείνει ενωμένο, συσπειρωμένο και πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά, αφού τα υπόλοιπα κόμματα του κέντρου αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρυθμιστικό ρόλο της μετριοπάθειας και των σωστών θέσεων που οφείλει να διατηρεί το κέντρο, μέσα σε μια κατάσταση αβεβαιότητας με τις έντονες τουρκικές προκλήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
«Πιστοί στις αρχές και αξίες που διέπουν την οργάνωσή μας, οφείλουμε να ζητήσουμε την διαχείριση της κατάστασης ούτως ώστε να πετύχουμε μαζί και ενωμένοι, την ελευθερία, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη για τον τόπο μας», καταλήγει η Νεολαία του ΔΗΚΟ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ, το στίγμα πορείας των «πέντε» και η… ΔΗΠΑ

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»