Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στη σκιά της φυγής Κληρίδη αλλάζουν σκυτάλη Νομική Υπηρεσία και δύο Υπουργεία

  29/06/2020 06:44
Στη σκιά της φυγής Κληρίδη αλλάζουν σκυτάλη Νομική Υπηρεσία και δύο Υπουργεία

Στη σκιά της φυγής Κληρίδη αλλάζουν σκυτάλη Νομική Υπηρεσία και δύο Υπουργεία

  29/06/2020 06:44

Άρον άρον και σε άλλη ημερομηνία από αυτή που είχαν αρχικώς προγραμματιστεί, τελούνται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο οι τελετές διαβεβαίωσης των δύο εκ των τεσσάρων υπουργών που ανακοίνωσε στον μίνι-ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς και του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, στη σκιά, βέβαια, του σηριαλ, με την ημερομηνία αποχώρησης του Κώστα Κληρίδη, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή. 

Η αχρείαστη συζήτηση που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο καθώς και οι δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Κυριάκο Κούσιο, δημιούργησαν μια άβολη κατάσταση, αφενός στο Προεδρικό, και αφετέρου στη Νομική Υπηρεσία, με κανέναν για ένα ολόκληρο 24ωρο, από το μεσημέρι της Πέμπτης, δηλαδή, που εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Λογίστρια του κράτους, μέχρι την Παρασκευή που παραιτήθηκε ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας, να μην γνωρίζει το πότε αποχωρεί τελικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά... πότε φεύγει ο Κληρίδης;

Η αιφνιδιαστική παραίτηση Κληρίδη, που συνοδεύτηκε με μια ανακοίνωση στην οποία αφήνονταν ευθείες αιχμές για τη διαχείριση του ζητήματος από πλευράς προεδρικού, προκάλεσε την έντονη δυσφορία των κομμάτων, που μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για εκδικητική συμπεριφορά του Προεδρικού προς τον Κώστα Κληρίδη, του οποίου δεν συγχώρεσαν ποτέ το «ντροπή» που ο δεύτερος είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο για την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς, είχε ανακοινωθεί από το Προεδρικό ότι η τελετή διαβεβαίωσης των νέων προσώπων που αναλαμβάνουν τη Νομική Υπηρεσία, του Γιώργου Σαββίδη και του Σάββα Αγγελίδη, θα λάμβαναν χώρα στις 10 Ιουλίου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο θα ερχόταν σε σύγκρουση με το γεγονός ότι ο Κώστας Κληρίδης, είχε από προηγουμένως ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από την θέση του στις 31 Ιουλίου, αφού αποποιήθηκε του δικαιώματος της προαφυπηρετικής του άδειας.

Κι αυτό διότι εν τη απουσία Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως, ο οποίος θα μπορούσε να τον αναπληρώνει, καθιστούσε αδύνατη την λήψη άδειας ανάπαυσης και επομένως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί υποχρέωση αποχώρησης με προαφυπηρετική άδεια πριν την 1.8.20.

Το σημερινό πρόγραμμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ανακοίνωσε ότι μετά την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, η τελετή διορισμού του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και του νέου Υπουργού Άμυνας θα λάβει χώρα σήμερα, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Περαιτέρω, η τελετή διορισμού του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, θα λάβει χώρα, επίσης σήμερα, στις 11.30 το πρωί.

Εξάλλου, στις 12.30μμ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ στη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας, στον χώρο του Υπουργείου Άμυνας.

Η τελετή ανάληψης καθηκόντων νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, θα γίνει στις δύο το μεσημέρι, στο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας