Άνοιξε τον δρόμο στον Χάρη για αναπληρωτής ο Λευτέρης

Τον δρόμο στον τέως υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ν' αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ άνοιξε διάπλατα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από το δεύτερο στην ιεραρχία σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας της παράταξης. 
 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου παρέδωσε την επιστολή παραίτησής του στον πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του κόμματος και υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως θα συνεχίσει να υπηρετεί πιστά και σταθερά το κόμμα από το τιμητικό αξίωμα, όπως το χαρακτήρισε του Ευρωβουλευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την 1η Φεβρουαρίου στις κάλπες ο ΔΗΣΥ για δύο θέσεις αντιπροέδρων και τη θέση αν. προέδρου
 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό, και οι οποίες ήθελαν τον Λευτέρη Χριστοφόρου να παραιτείται από αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και το εν λόγω αξίωμα στην ηγεσία του κόμματος να καταλαμβάνεται από τον Χάρη Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης, όσο πριν όσο και μετά την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα, δεν έκρυψε ή τουλάχιστον επιβεβαίωνε εμμέσως πλην σαφώς, την πρόθεσή του να διεκδικήσει λόγο και ρόλο στον κομματικό χώρο από τον οποίον προέρχεται και τον οποίον υπηρέτησε στο παρελθόν, τόσο ως βουλευτής όσο και ως εκπρόσωπος Τύπου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευχαριστεί Λευτέρη, Στέλλα και Νουρή ο Αβέρωφ
 
Σημειώνεται βέβαια, πως τόσο για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου όσο και για τις δύο κενωθείσες θέσεις αντιπροέδρων, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Ωστόσο, τουλάχιστον για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θεωρείται σίγουρο πως δεν θα υπάρξει ή δεν θα αφαιθεί να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλο στέλεχος της παράταξης και συνεπώς ο κ. Γεωργιάδης θα εκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ραντεβού του Αβέρωφ και το σενάριο νέας ηγεσίας χωρίς κάλπες
 
Σε ό,τι αφορά τις αντιπροεδρίες, την παραίτησή της υπέβαλε ως γνωστό η Στέλλα Κυριακίδου, έπειτα από τον διορισμό της στη θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, ενώ την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει και ο νεοδιορισθέντας υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.  
 
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες,  θα προτείνει την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις κενωθείσες θέσεις με το νέο χρόνο και την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας στις αρχές Φεβρουαρίου.
 
Την ίδια ώρα, κατά την προσφιλή του τακτική, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με στελέχη του κόμματος, με στόχο να υπάρξει συναίνεση και να αποφευχθεί το στήσιμο καλπών.
 
Σημειώνεται πως για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων, έχουν ήδη εκφράσει πρόθεση να τις διεκδικήσουν οι βουλευτές του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος, Αννίτα Δημητρίου και Ονούφριος Κουλλά.
 
Στις δηλώσεις του ο Λευτέρης Χριστοφόρου εξέφρασε την περηφάνια του που υπηρέτησε το κόμμα από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. «Σήμερα υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο Πρόεδρο της παράταξης μας, Αβέρωφ Νεοφύτου, που με περιέβαλε με συναγωνιστική αγάπη και εμπιστοσύνη και μαζί δώσαμε με αγαστή συνεργασία, τις μάχες και τις οποίες θα συνεχίσουμε να δίνουμε για το καλό της παράταξης και της πατρίδας μας».
 
«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «εκφράζω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη μακρόχρονη, φιλική και άψογη συνεργασία και για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασή του. Πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελεί ευτυχή συγκυρία για την πατρίδα μας, το ότι στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης και στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Αβέρωφ Νεοφύτου, που μαζί κατόρθωσαν να πετύχουν σημαντικά επιτεύγματα για τον τόπο μας».
 
«Το ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ, το οφείλω αποκλειστικά στην καθεμιά και στον καθένα Συναγερμικό τους οποίους θα συνεχίσω να υπηρετώ πιστά και σταθερά από το τιμητικό και απαιτητικό αξίωμα του Ευρωβουλευτή και για τους οποίους θα παραμείνω εσαεί ευγνώμων. Συνεχίζω δυναμικά, να πράττω αυτό που έπραττα πάντα, από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976, από τα μαθητικά μου χρόνια».
 
«Να  αγωνίζομαι νυχθημερόν από τις τιμημένες Συναγερμικές επάλξεις, εντός και εκτός Κύπρου, για το μεγάλωμα της ιστορικής μας παράταξης, για την προάσπιση των Συναγερμικών αρχών και αξιών και για τη στήριξη και θωράκιση της πετυχημένης μας διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη», κατέληξε ο παραιτηθείς αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.  

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ