Τα ραντεβού του Αβέρωφ και το σενάριο νέας ηγεσίας χωρίς κάλπες

Ορατό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο ο ΔΗΣΥ να αποκτήσει νέα ηγεσία χωρίς να χρειαστεί, τελικά, να στηθούν κάλπες.
 
Η εκλογική διαδικασία τοποθετείται τον Ιανουάριο, ωστόσο πήγες από την Πινδάρου ανέφεραν στον REPORTER ότι ο Πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου, πραγματοποιεί επαφές, με στόχο να διερευνήσει την πιθανότητα εξεύρεσης συναινετικών λύσεων για τις κενωθείσες θέσεις.
 
Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετές φωνές εντός του ΔΗΣΥ που δεν θεωρούν ωφέλιμο για το κόμμα να πραγματοποιηθούν εκλογές σε αυτή τη φάση, καθώς η πιθανή δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας θα βλάψει την εικόνα ανανέωσης που φέρνουν οι τελευταίες εξελίξεις. Φαίνεται πως ο Πρόεδρος λαμβάνει υπόψη του αυτή την ανάγνωση, γι’ αυτό και προβαίνει σε βολιδοσκοπήσεις για να δει κατά πόσον υπάρχει το έδαφος για μια ομαλή διαδοχή, μακριά από… συγκινήσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το restart του ΔΗΣΥ, το φρεσκάρισμα της εικόνας και οι προθέσεις Χάρη
 
Εάν όντως το σενάριο αυτό ευοδωθεί, τότε αναμένεται πως εντός Δεκεμβρίου θα υπάρξει κατάθεση υποψηφιοτήτων και θα παρουσιαστεί ένας μόνο υποψήφιος για κάθε θέση, έτσι ώστε αυτό που θα εκκρεμεί για τον Ιανουάριο να είναι η τυπική επικύρωση της κατάληψης των αξιωμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκίνησε τις επαφές με όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στο ζήτημα της ηγεσίας, είτε επειδή ανήκουν ήδη σε αυτήν, είτε επειδή επέδειξαν ενδιαφέρον ή προτάθηκαν από άλλα στελέχη για αυτές τις θέσεις.
 
Μεταξύ των προσώπων που είδε ή αναμένεται να δει εντός της εβδομάδας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συμπεριλαμβάνονται ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και οι βουλευτές Ευθύμιος Δίπλαρος, Αννίτα Δημητρίου, Ονούφριος Κουλλά και Δημήτρης Δημητρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζυμώσεις για την νέα ηγεσία στον ΔΗΣΥ-Ποιοι ενδιαφέρονται για αντιπροεδρίες
 
Ο ευρωβουλευτής του κόμματος φαίνεται να αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στη διαδικασία συναίνεσης, καθώς, εάν αποφασίσει να παραιτηθεί, τελικά, από την ηγεσία του ΔΗΣΥ, τότε οι κενωθείσες θέσεις θα είναι τρεις και το αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου θα διεκδικήσει ο Χάρης Γεωργιάδης, μένοντας εκτός της μάχης για τους Αντιπροέδρους. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοφόρου θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το θέμα αυτό εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
 
Απ’ εκεί και πέρα θα διαφανεί, μέσα και από τις επαφές του Αβέρωφ Νεοφύτου, ποιοι από τους τέσσερις βουλευτές, τα ονόματα των οποίων έχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «παίζει» θα είναι οι δύο που θα θέσουν υποψηφιότητες για τις θέσεις Αντιπροέδρου.
 
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του REPORTER, ως επικρατέστεροι θεωρούνται αυτή τη στιγμή ο Ευθύμιος Δίπλαρος και η Αννίτα Δημητρίου, επειδή, σε συνδυασμό με τον Χάρη Γεωργιάδη, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για δημογραφικές ισορροπίες στην ηγεσία, λόγω ηλικίας, φύλου και επαρχίας, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται να προκύψουν άλλες παράμετροι στο πλαίσιο της διαδικασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ονόματα που «παίζουν» για την ηγεσία του ΔΗΣΥ και το παζλ ισορροπιών
 

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο 52 Κοινοτάρχες κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου
Ηγετικό περιφερειακό ρόλο αναγνώρισε στην Κύπρο ο Σούνακ-Συζήτησε τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο
7280 υποψήφιοι διεκδικούν 3227 θέσεις την 9η Ιουνίου-Όλες οι λεπτομέρειες ενόψει εκλογών
Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Θα αποποιηθώ τη σύνταξη δημάρχου αν εκλεγώ
Συνεχίζεται η ανέγερση «προεδρικού συγκροτήματος» στα κατεχόμενα
Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις κοινοτάρχη και μέλους συμβουλίων-Ποιοι εκλέγονται από τώρα
«Έμπρακτη απόδειξη του ενεργού ρόλου της ΕΕ στην περιοχή» το πακέτο βοήθειας για τον Λίβανο
Πρόεδρος για λιμάνι Λάρνακας: Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε