Απάντηση στην Εθνική Φρουρά η αγορά των Τουρκικών drone στο Λευκόνοικο

Ως απάντηση, στην κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αγοράσει οκτώ Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη από το Ισραήλ, χαρακτηρίζουν στα κατεχόμενα, την κίνηση για μεταφορά τουρκικών UAV στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου με στόχο να παρακολουθούν τις παράνομες δραστηριότητες των τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Οι συνήθεις ύποπτοι, Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Τατέρ ανέλαβαν εργολαβικά, να αναδείξουν τους λόγους που θα πρέπει τα τουρκικά drones να μεταφερθούν από την Τουρκία στα κατεχόμενα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των παράνομων γεωτρήσεων που διενεργούν τα δύο τουρκικά γεωτρύπανα Fatih και Yavuz, εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας το πρώτο και εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης το δεύτερο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξοπλίζεται με drones τελευταίας τεχνολογίας από το Ισραήλ η Εθνική Φρουρά
 
Σε δηλώσεις τους στο CNN Turk, Οζερσάι και Τατάρ χαρακτήρισαν ως βήμα προς την ορθή κατεύθυνση για τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο την μεταφορά των drones. O ψευδοϋπουργός εξωτερικών επεσήμανε πως με την έλευση των drones εξισορροπείται η κατάσταση, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία, ήδη έχει αγοράσει UAV από το Ισραήλ.
 
«Οι Ελληνοκύπριοι ήδη έχουν προμηθευτεί με οκτώ UAV από το Ισραήλ για να προστατεύσουν τις δικές τους γεωτρήσεις και δραστηριότητες . Δεν είναι μόνο η προστασία, είναι και οι πληροφορίες που μπορούν να παρέχουν. Σε αυτό το πλαίσιο κάνοουμε αυτό το βήμα για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση», είπε.
 
Και πρόσθεσε: «Οι Ελληνοκύπριοι, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους για να προστατεύσουν τις δραστηριότητες του. Είναι απολύτως φυσικό να κάνουμε το ίδιο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν σκηνικό έντασης με drones, ερευνητικά και γεωτρύπανα οι Τούρκοι
 
Από την πλευρά του ο ψευδοπρωθυπουργός Τατάρ, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική εξέλιξη την έλευση των drones, ειδικά, όπως είπε, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας  της Τουρκίας με τη Λιβύη.
 
«Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια. Τα drones θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στα πλοία μας και μέχρι τώρα υπήρχαν δυσκολίες γιατί αυτά θα έρπεπε να απογειώνονται από την Τουρκία».
 
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τουρκική κυβέρνηση για την άμεση απάντηση για μεταφορά των drones στα κατεχόμενα.
 
Πάντως οι πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και ήθελαν τα UAV να βρίσκονται ήδη στην Κύπρο δεν επιβεβαιώνονται αφού ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για ανάπλαση του αεροδρομίου του Λευκονοίκου.
 
Σύμφωνα με τον Οζερσάι, η μεταφορά των UAV θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι