Άντρος Κυπριανού: Όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....

Σε τοποθέτηση μέσω twitter με σαφή αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στον απόηχο της προχθεσινής δήλωσης του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κάλεσε την ε/κ πλευρά όπως σε περίπτωση που αποδέχεται το πλαίσιο Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες όπως είχε υποβληθεί στις δύο πλευρές, αυτό να ανακοινωθεί ως μια στρατηγική συμφωνία- πακέτο.

 Ο Άντρος Κυπριανού, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, έκανε χρήση της λαϊκής ρήσης «όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....».

Σημειώνεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό έκτακτη σύσκεψη κατά την οποία αναλύθηκε η προχθεσινή δήλωση-πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης. Στη σύσκεψη, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Αντρέας Μαυρογιάννης. 

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να την αξιοποιήσει.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα μπορούσε να επιδιωχθεί να υπάρξει παρόμοια τοποθέτηση με αυτή του κυρίου Ακιντζί και από την Τουρκία.
 
«Η Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αντί να αξιοποιήσει τη χαραμάδα ελπίδας που διανοίγεται και να εκφράσει ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, δίνει την εντύπωση ότι έχει στριμωχτεί και προσπαθεί να ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέστα πρώτα με την Άγκυρα διαμηνύει στον Ακιντζί η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι