Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δημοσκόπηση REPORTER: Θρίλερ με πρωταγωνιστές Νικόλα-Μαλά ο πρώτος γύρος

Γιώργος Πλουτάρχου  12/10/2017 11:42
Δημοσκόπηση REPORTER: Θρίλερ με πρωταγωνιστές Νικόλα-Μαλά ο πρώτος γύρος

Δημοσκόπηση REPORTER: Θρίλερ με πρωταγωνιστές Νικόλα-Μαλά ο πρώτος γύρος

Γιώργος Πλουτάρχου  12/10/2017 11:42

Ένα πολύ μεγάλο αμφίρροπο ντέρμπι στον πρώτο, και ένα διαφαινόμενο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο, προδιαγράφουν τα ευρήματα νέας μεγάλης δημοσκόπησης του REPORTER για τις προεδρικές εκλογές.
 
Λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από το άνοιγμα των καλπών, όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια εξαιρετικά αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση την πρώτη Κυριακή όσον αφορά τον υποψήφιο που θα συνοδεύσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, με το «εισιτήριο» να γυροφέρνει στα χέρια των Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά.  
 
Την παρούσα χρονική στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος διατηρεί προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κ. Μαλά (20% έναντι 18%), προβάλλοντας ως το φαβορί για να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, η διαφορά είναι τέτοια, που σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλεί το τελικό αποτέλεσμα και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ να είναι αυτός που θα βρεθεί στη δεύτερη Κυριακή.
 
Ο Σταύρος Μαλάς δικαιούται μάλιστα να αισιοδοξεί  για ουσιαστική αύξηση των ποσοστών του, από τη στιγμή που η συσπείρωση του κόμματος το οποίο τον υποστηρίζει, δηλαδή του ΑΚΕΛ, βρίσκεται σήμερα μόνο στο 67%.
 
Σε σχετικά χαμηλά νούμερα, θα πρέπει να σημειωθεί από την άλλη, βρίσκεται και η συσπείρωση των κομμάτων που υποστηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κυρίως της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, γεγονός που καταδεικνύει πως και για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ υπάρχει ακόμα σημαντικό πρόσφορο έδαφος να διεκδικήσει και να πετύχει περαιτέρω άνοδο των ποσοστών του.
 
Επισημαίνεται πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος εμφανίζεται από το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης ως ο πιο πολυσυλλεκτικός υποψήφιος(σ.σ. κάτι το φυσιολογικό δεδομένου ότι στηρίζεται από τρία κόμματα), σε αντίθεση με τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος δεν έχει καθόλου, ή σχεδόν καθόλου, απήχηση σε άλλους κομματικούς χώρους πέραν από αυτόν του ΑΚΕΛ.
 
Ο δεύτερος γύρος   
Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER επιβεβαιώνει ανάλογες δημοσκοπήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, σύμφωνα με τα ευρήματα των οποίων ο Νίκος Αναστασιάδης κερδίζει όλους τους πιθανούς ανθυποψήφιους του.
 
Ωστόσο, με πιθανό αντίπαλο στον δεύτερο γύρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τα πάντα μοιάζουν να είναι ανοιχτά, καθώς η διαφορά που τους χωρίζει-ύψους πέντε ποσοστιαίων μονάδων-, ουδόλως απαγορευτική φαντάζει για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ώστε βάσιμα να ελπίζει πως μπορεί ν’ αναδειχθεί επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συσπειρώνονται με Αναστασιάδη οι Συναγερμικοί, πολυσυλλεκτικός ο Νικόλας

*Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι που εμφανίζονται στη δημοσκόπηση είναι αυτοί που ήδη εξήγγειλαν ή ανακοίνωσαν πως θα εξαγγείλουν υποψηφιότητα. Υποψήφιοι που εξήγγειλαν και δεν εμφανίζονται στη δημοσκόπηση, καταγράφουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.  

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά την μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER για τις προεδρικές εκλογές:

ΚΑΡΤΑ 1

ΚΑΡΤΑ 2

ΚΑΡΤΑ 3

ΚΑΡΤΑ 4

ΚΑΡΤΑ 5
ΚΑΡΤΑ 6
ΚΑΡΤΑ 7
ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ
ΚΑΡΤΑ 9
ΚΑΡΤΑ 10
ΚΑΡΤΑ 11
ΚΑΡΤΑ 12
ΚΑΡΤΑ 13
ΚΑΡΤΑ 14
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας