Συσπειρώνονται με Αναστασιάδη οι Συναγερμικοί, πολυσυλλεκτικός ο Νικόλας

Δεδομένη και κάτι πολύ περισσότερο θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος του Νίκου Αναστασιάδη στη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, με το ενδιαφέρον κατά τον πρώτο γύρο να εστιάζεται στο ποιος εκ των συνυποψήφιων του θα τον πλαισιώσει στον δεύτερο γύρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Θρίλερ με πρωταγωνιστές Νικόλα-Μαλά ο πρώτος γύρος
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Δίδυμο φωτιά Αναστασιάδης-Νικόλας στον 2ο γύρο

Όπως προκύπτει και από τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER για τις προεδρικές εκλογές, ο Νίκος Αναστασιάδης περνά με άνεση στη δεύτερη Κυριακή, ενώ Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς φαίνεται ότι θα παλέψουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για το ποιος εκ των δύο θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο.   


Η δημοσκόπηση του REPORTER καταγράφει μια υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ γύρω από τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ως η πλέον πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα(σ.σ. φυσιολογικά αφού μέχρι στιγμής υποστηρίζεται από τρία κόμματα), αναδεικνύεται αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου.   
 
Πρόβλημα παρείσφρησης σε άλλους κομματικούς χώρους πέραν από εκείνον του ΑΚΕΛ δείχνει να αντιμετωπίζει ο Σταύρος Μαλάς, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας ψηφίζεται μόλις από τους μισούς ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών.   
 
Οι συσπειρώσεις
*Όσον αφορά τον Νίκο Αναστασιάδη, μεγάλη για την εποχή, αλλά και για τα δεδομένα του ΔΗΣΥ-καθότι συσπειρώνεται συνήθως στο τέλος-, είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος γύρω από την υποψηφιότητά του.
 
Συγκεκριμένα, η συσπείρωση του ΔΗΣΥ βρίσκεται στο 82%, την ώρα που ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του(σ.σ. θα το πράξει μεθαύριο Σάββατο), αλλά και την ώρα επίσης που το κυβερνών κόμμα μόλις προ μερικών ημερών μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι του προεκλογικού αγώνα.
 
Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν ακόμα πιο ευοίωνες προοπτικές για την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, καθώς αναμένεται όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ γύρω από την υποψηφιότητά του να αυξάνεται.
 
*Σε ό,τι αφορά τον Σταύρο Μαλά, η συσπείρωση του ΑΚΕΛ γύρω από την υποψηφιότητά του βρίσκεται στο 67%, γεγονός που αφήνει περιθώρια όπως μέσα από την ακόμα πιο έντονη δουλειά που θα κάνει ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ στη βάση του κόμματος το προσεχές διάστημα, δει τα ποσοστά του ν’ αυξάνονται.    
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Σταύρο Μαλά, διαπιστώνεται και από την σχετική κάρτα, έγκειται στο γεγονός ότι ουσιαστικά αδυνατεί να παρεισφρήσει και ν’ αντλήσει ψήφους από άλλους κομματικούς χώρους πέραν από αυτόν του ΑΚΕΛ.
 
Υπό το πρίσμα αυτό, το πολύ μεγάλο στοίχημα για τον κ. Μαλά και το επιτελείο του προκειμένου να περάσει στον δεύτερο γύρο, έγκειται στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.
 

*Αναφορικά με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα συσπείρωσης από τα τρία κόμματα που τον υποστηρίζουν εντοπίζεται στο Κίνημα Αλληλεγγύη,  καθότι μόνο τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Κινήματος τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητάς του.
 
Η συσπείρωση του ΔΗΚΟ γύρω από την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος βρίσκεται στο 68%, ένα ποσοστό που θα αναμενόταν μεγαλύτερο δεδομένης της έντασης της προεκλογικής εκστρατείας που πραγματοποιεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αλλά και της μέχρι στιγμής χρονικής, σε σύγκριση με τους ανθυποψηφίους του, διάρκειάς της. Δουλειά χρειάζεται και στην ΕΔΕΚ, αφού η συσπείρωση των Σοσιαλιστών γύρω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο βρίσκεται στο 56%. Σημειώνεται πως, όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω για τον ΔΗΣΥ, και η ΕΔΕΚ διαχρονικά είθισται να συσπειρώνεται προς το τέλος.
 
*Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο υποψήφιος του οποίου το κόμμα εμφανίζεται σαφώς μουδιασμένο όσον αφορά τη συστράτευσή του με την υποψηφιότητα του προέδρου του. Και αυτό, αφού μόλις το 49% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών δηλώνει ότι ψηφίζει… Λιλλήκα.
 
 

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού