Επιμένουν στα κατεχόμενα για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία-Ιδρύουν αεροπορική εταιρεία

Επιμένουν στο αφήγημα των απευθείας πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας, που χαρακτήρισε τις πληροφορίες «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών» του ψευδοκράτους, Ερχάν Αρικλί, ανέφερε πως «ίσως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προσγειωθεί εκεί, ίσως τα ρωσικά αεροπλάνα να προσγειωθούν εκεί στις 15 Νοεμβρίου». Υποστήριξε, μάλιστα, πως δεν  υπάρχει νομικό κώλυμα με την πραγματοποίηση παράνομων πτήσεων και ότι η πτήση από τη Μόσχα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Για άλλη μια φορά επέδωσε την υποτιθέμενη αλλαγή της ρωσικής στάσης σε επιδείνωση των κυπρορωσικών σχέσεων, λόγω της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο, λέγοντας πως «η προσγείωση ρωσικών αεροπλάνων στην ‘τδβκ’ θα περιέχει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα». Το πήρε, μάλιστα, και ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας λόγο για θετική επίδραση στην οικονομία των κατεχομένων, προσθέτοντας πως ο ίδιος είχε συνομιλίες με δύο αεροπορικές εταιρείες από τη Ρωσία.

Όπως γράφει η Kibris Postasi, ο Αρικλί δήλωσε πως θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο στις 29 Οκτωβρίου, ενώ τρεις παράνομες πτήσεις προγραμματίζονται για τις 15.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως θα ιδρυθεί «εθνική» αεροπορική εταιρεία, που θα φέρει το όνομα «Mavi Girne Airlines», που μεταφράζεται «Αερογραμμές Γαλάζιας Κερύνειας» και θα έχει πέντε αεροπλάνα. «Έχουμε φτάσει στις τελικές προετοιμασίες για να ιδρύσουμε τη δική μας, ‘εθνική’ αεροπορική εταιρεία και περιμένουμε την αεροπορική μας εταιρεία, το αεροπλάνο της, να προσγειωθεί», είπε.

«Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι πολύ ακριβές. Πολλοί πολίτες που ζουν στην ‘τδβκ’ προτιμούν να πάνε από ‘τον Νότο’ στην Ευρώπη. Η έλλειψη απευθείας πτήσεων αυξάνει το κόστος σε αυτό το σημείο», είπε, αναφέροντας πως μία από τις πρώτες πτήσεις θα είναι στην Τραπεζούντα, ενώ θα υπάρξουν δρομολόγια προς τα Άδανα, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν