Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κάνει τον «Κινέζο» ο Τατάρ για πτήσεις από Ρωσία προς κατεχόμενα

  21/09/2022 09:28
Κάνει τον «Κινέζο» ο Τατάρ για πτήσεις από Ρωσία προς κατεχόμενα

Κάνει τον «Κινέζο» ο Τατάρ για πτήσεις από Ρωσία προς κατεχόμενα

  21/09/2022 09:28

Δεν έχει πληροφόρηση για το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σχολίασε επίσης εγκωμιαστικά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην ΓΣ του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαψεύδουν οι Ρώσοι για πτήσεις προς την Τύμπου-«Επινοήσεις του τουρκικού Τύπου»

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk χθες το βράδυ, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι «η συνεργασία μας με την Τουρκία είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντικό που η Τουρκία μας δίνει τόσο ξεκάθαρη στήριξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Ερντογάν έγραψε σήμερα ιστορία. Μέχρι σήμερα έγιναν πολλές συζητήσεις, εδώ και χρόνια δίνουμε έμφαση στο σημείο της ισότητας για τη συνύπαρξη στη βάση της ομοσπονδίας. Σήμερα για πρώτη φορά έγινε ένα μεγάλο βήμα με την έκκληση του κ. Ερντογάν σε όλο τον κόσμο για αναγνώριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του τουρκικού κοινού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μήνυμα Πούτιν για Κυπριακό, η σταθερή θέση και οι φήμες για απευθείας πτήση

Σε ερώτηση για την έναρξη απευθείας πτήσεων από την Ρωσία, ο Ερσίν Τατάρ είπε «δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες γι' αυτό το θέμα. Τα έμαθα από τον Τύπο. Γνωρίζω ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει αίτηση. Δεν ξέρω τί λέει το ρωσικό κράτος».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια κινητικότητα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρώσων που ζουν στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Έχουν σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία. Μετά τον πόλεμο εφαρμόζεται εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας με την επιβολή της ΕΕ. Οι ισορροπίες στον κόσμο και με τα μεταβαλλόμενα γεγονότα, τόσο ο διαμεσολαβητικός ρόλος που ανέλαβε η Τουρκία και οι σχέσεις της με τη Ρωσία είναι διαφορετικές και μπορεί να επηρεάσουν αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουρκικοί ισχυρισμοί για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στο παράνομο αεροδρόμιο

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας