Επεκτείνει διαθεσιμότητα Κατσουνωτού η Δράκου, προανήγγειλε όμως επιστροφή του

Ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας του διοικητή της ΥΚΑΝ η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία, την ίδια ώρα, ανακοινώνει επιστροφή του με την παράδοση του πορίσματος, χωρίς να αναμένει, πρώτα να δει τις εισηγήσεις του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή και κατά πόσον θα προκύπτουν σε βάρος του ποινικά αδικήματα. 

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, με την παράδοση του πορίσματος, αναμένεται να καταγράφει κατά πόσο προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα. Με την ανακοίνωσή της, η Στέφη Δράκου στην ουσία, ανεξαρτήτως εάν ο κ. Αιμιλιανίδης εισηγείται ποινικά αδικήματα, φαίνεται να λαμβάνει προκαταβολικά απόφαση για άρση της διαθεσιμότητας του διοικητή της ΥΚΑΝ. Ωστόσο, εάν προκύψουν ποινικά αδικήματα, σημαίνει πως ο διοικητής της ΥΚΑΝ θα επιτρέψει στα καθήκοντά του, την ώρα που ενδεχομένως ο Γιώργος Σαββίδης να εξετάζει την πιθανότητα να τον οδηγήσει ενώπιον Δικαστηρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάλεσε Κατσουνωτό η Δράκου, κατέθεσε τις απόψεις του για την διαθεσιμότητα του

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, έχοντας ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι ο ποινικός ανακριτής κ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ζήτησε και του δόθηκε παράταση μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, για να ολοκληρώσει την έρευνα, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως παρατείνει τη διαθεσιμότητά του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».

«Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή πριν τις 15 Σεπτεμβρίου τότε η διαθεσιμότητα αίρεται αντίστοιχα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές οι καταναλωτές
Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)