ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι ένοπλοι Τούρκοι απειλούν Ε/κ-Χωρίς τέλος οι προκλήσεις

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις από τον κατοχικό στρατό, αφού για ακόμη μία φορά θέλησαν να δείξουν τον ετσιθελικό τους χαρακτήρα σε Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο, ο οποίος βρισκόταν στην Νεκρή Ζώνη στη Δένεια και έκτρεφε τα πρόβατά του, μετά από σχετική άδεια που είχε εξασφαλίσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες έδιωξαν Ε/κ γεωργό από τη Νεκρή Ζώνη ρίχνοντάς του πέτρες

Σε βίντεο που έχει εξασφαλίσει ο REPORTER, φαίνεται ξεκάθαρα μία ομάδα από έξι ένοπλους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι κινούνται απειλητικά προς το μέρος του Ελληνοκύπριου γεωργοκτηνοτρόφου, στον οποίο νωρίτερα είχαν πετάξει πέτρες, με σκοπό να τον διώξουν από την περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε 500 μέτρα εντός της Νεκρής Ζώνης, γύρω στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ένας εκ των στρατιωτών, όπως είχε δηλώσει ο κοινοτάρχης Δένειας, είχε οπλίσει το όπλο του. 

Σημειώνεται ότι ο γεωργοκτηνοτρόφος είχε εξασφαλίσει σχετική άδεια, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί εργασίες στην περιοχή, ενώ την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχαν στο σημείο άνδρες των Ηνωμένων Εθνών. Οι Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν, μάλιστα, τον Ελληνοκύπριο και φωνάζοντας και ρίχνοντάς του πέτρες, κατάφεραν να τον διώξουν από την περιοχή. 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επίσης και τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία έχουν ξεκινήσει έρευνα, αλλά και η Εθνική Φρουρά. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται παρόμοιο περιστατικό στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού αρκετές φορές Ελληνοκύπριοι γεωργοί δεν μπορούν να επισκεφτούν τα χωράφια τους και να τα εκμεταλλευτούν, καθότι δέχονται παρενοχλήσεις από τουρκικά γεωργικά οχήματα και τον κατοχικό στρατό. 

Σημειώνεται πως πρόσφατα δημιουργήθηκε αναστάτωση στο χωριό, αφού εντοπίστηκε ναρκοπέδιο στη Νεκρή Ζώνη. Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, το ναρκοπέδιο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, όπου δραστηριοποιούνται Ελληνοκύπριοι, αλλά και Τουρκοκύπριοι γεωργοί. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη γίνει κάποιες ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να απομονωθεί η περιοχή, με την Ειρηνευτική Δύναμη να έχει ήδη προβεί σε κινήσεις για να τοποθετηθεί νέος φράκτης, αντικαθιστώντας τον υφιστάμενο που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

«Θα τοποθετήσουν ένα φράκτη, μέχρι να διερευνήσουν το θέμα και να δουν αν υπάρχουν νάρκες και τι νάρκες είναι. Εμείς το ανακαλύψαμε τώρα με τους λαθρομετανάστες, επειδή εκείνοι που τους μεταφέρουν, τους περνούν μέσα από το ναρκοπέδιο και υπάρχουν παιδιά και γυναίκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία στη Δένεια με το ναρκοπέδιο στη νεκρή ζώνη-«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»