Τρίτη 27 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κάηκε υποστατικό και πενήντα εκτάρια από τη φωτιά-Μαινόταν σε τέσσερα μέτωπα

  11/08/2022 17:58
Κάηκε υποστατικό και πενήντα εκτάρια από τη φωτιά-Μαινόταν σε τέσσερα μέτωπα

Κάηκε υποστατικό και πενήντα εκτάρια από τη φωτιά-Μαινόταν σε τέσσερα μέτωπα

  11/08/2022 17:58

Yπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το απόγευμα, παρά την κοινότητα Δένειας και τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς, o οποίος είχε κλείσει προσωρινά, λόγω του καπνού που έπνεε στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρκαγιά στην Κοκκινοτριμιθιά-Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική  Υπηρεσία ανταποκρίθηκε μετά τις 15:30 σε πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Δένειας Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία μαινόταν σε τέσσερις εστίες.

Σημειώνει ότι η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη και κατέκαυσε περίπου 50 εκτάρια μέσα και έξω από κοίτη ποταμού από ξηρά χόρτα, αποκάλαμα, καλαμιώνες, άγρια βλάστηση, διάφορα δέντρα ευκάλυπτοι, ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης.

Κατά την εξέλιξη της, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν υποστατικά. Ένα πρόχειρο υποστατικό διαστάσεων 10 Χ 3.5m το οποίο περιείχε σανό υπέστη εκτεταμένες ζημίες.

Σημειώνεται ότι «στην πυρκαγιά παραμένουν και εργάζονται για πλήρη οριοθέτηση και τελικές κατασβέσεις, με έξι πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας , δύο του Τμήματος Δασών, μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης του Ταμείου Θήρας , τρεις ΟΤΕ εθελοντικών ομάδων, ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και δύο βυτιοφόρα  προμήθειας νερού της Επαρχιακής Διοίκησης.

Στο μέρος βρίσκονται Αστυνομία και UN, οι οποίοι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική διερευνούν τα αίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας