Κλείνει... δωδεκάωρο στο Αρχηγείο η Αριστοτέλους-Μαραθώνια ανάκριση για το email

Σε… μαραθώνιο εξελίσσεται η ανάκριση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους σε σχέση με τη διαρροή απόρρητου email που είδαν το φως της δημοσιότητας και το οποίο επιβεβαίωνε πως αν αξιοποιούνταν οι δυνατότητες του  συστήματος απενεργοποίησης κινητών στις Φυλακές, όπως ζητούσε η υπουργός Δικαιοσύνης, τότε θα καταγράφονταν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα άλλων πολιτών, εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μηνύματα, προανήγγειλε νέα καταγγελία η Αριστοτέλους-«Όλα στην ώρα τους»

Η Άννα Αριστοτέλους, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο, Μιχάλη Πική, γύρω στις 11:00 το πρωί πέρασε το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου, ώστε να ανακριθεί στα πλαίσια της ποινικής έρευνας που άνοιξε η Αστυνομία. 

Η ανάκριση της κ. Αριστοτέλους, μέχρι αυτή τη στιγμή (22:25) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί πως η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί γύρω στις 21:00, ωστόσο η Διευθύντρια παραμένει στο Αρχηγείο Αστυνομίας μέχρι αυτή την ώρα. 

Την ίδια ώρα, η νομική της ομάδα, στην οποία βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Τζο Τριανταφυλλίδης και ο Πάμπος Ιωαννίδης, εξετάζουν τα επόμενα τους βήματα, αφού θεωρούν πως πρόκειται για μια υπόθεση φιάσκο και για αντίποινα του συστήματος, επειδή η Διευθύντρια κατήγγειλε υπόθεση διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται πως, το λεκτικό του εν λόγω email είχε δημοσιευθεί τις προηγούμενες ημέρες, αφού είχε διαρρεύσει η επιστολή της Διεύθυνσης που απέστειλε στη Στέφη Δράκου και η οποία ήταν απόρρητα.

Μάλιστα, η πλευρά της Αριστοτέλους διερωτήθηκε γιατί δεν διατάχθηκε για αυτή την επιστολή καμία ποινική έρευνα, ενώ υποδεικνύει πως μέχρι σήμερα δεν διατάχθηκε ποινική έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που παρέδωσαν στον ποινικό ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. 

Σημειώνεται πως, εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει πως ένα email δεν μπορεί να θεωρείται απόρρητο.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν για κατάθεση στενοί συνεργάτες της Άννας Αριστοτέλους. 

Το πρωί σε δηλώσεις της η Άννα Αριστοτέλους, έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας, ανέφερε πως «ήρθαμε σήμερα να ανακριθούμε λόγω της καταδίωξης την οποία υφίσταμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ το σύστημα, θα συνεχίσω να πολεμώ τη διαφθορά μαζί με τους δικηγόρους μου γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ενήργησα σωστά καταγγέλλοντας μία υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς».

Πρόσθεσε ότι «ακόμα και σήμερα που υφίσταμαι όλη αυτή την καταδίωξη δεν μετανιώνω γιατί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα ενεργούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ενήργησα γιατί έχω μάθει πάντα να κάνω το σωστό. Αν δεν υπέβαλλα την καταγγελία δεν θα περνούσα όλο αυτό το οποίο υφίσταμαι σήμερα, όλη αυτή την καταδίωξη, η οποία σας βεβαιώ δεν είναι καθόλου ευχάριστη».

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι "πρέπει όμως να είμαι πολύ προσεκτική γιατί μπορεί από το τίποτα να διαταχθεί και τρίτη ποινική έρευνα εναντίον μου σε διάστημα μιας εβδομάδας". 

Είπε ότι αντί να διαταχθεί έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που έχουν παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, «αντί να δούμε να διατάσσεται έρευνα για τη διαρροή της απόρρητης επιστολής, διατάσσεται με υπερβολικό ζήλο μία έρευνα για ένα e-mail το οποίο αφορούσε την ενεργοποίηση παράνομων παρακολουθήσεων».

Ερωτηθείσα εάν σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα, απάντησε «όλα στην ώρα τους» και επανέλαβε ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα ενεργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ας είχε τις χειρότερες συνέπειες που βιώνει σήμερα. 

Κληθείσα να σχολιάσει ότι η Νομική Υπηρεσία και η Αστυνομία ακολουθούν μία κοινή γραμμή, είπε ότι «αυτό που έχω να πω είναι ότι απώτερος στόχος είναι το φάγωμα μου γιατί τόλμησα να καταγγείλω μία υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής, γιατί τόλμησα να τα βάλω με το σύστημα».

«Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή και θα συνεχίσω να πολεμώ μαζί με τους δικηγόρους μου το σύστημα και τη διαφθορά. Απώτερος σκοπός είναι η απομάκρυνση μου από τις φυλακές όμως έχω το δίκαιο με το μέρος μου και θα συνεχίσω να πολεμάω για αυτό".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι η νομοθεσία που αφορά την προστασία των θυμάτων που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς σίγουρα θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί «ακόμα και στην περίπτωση που αφορά την υπόθεση με το μαρτυρικό υλικό που έχουμε παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την πράξη διαφθοράς και διαπλοκής που καταγγείλαμε εναντίον ανώτερου αξιωματικού και το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να διαταχθεί και η δεύτερη έρευνα εναντίον μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ