Στο ΤΑΕ Αρχηγείου για ανάκριση η Αριστοτέλους για το «απόρρητο» email

Την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου περνά στις 10 το πρωί η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, σε σχέση με την ποινική έρευνα που άνοιξε η Αστυνομία για τη διαρροή ενός email, το οποίο επιβεβαίωνε τα περί παρακολουθήσεων εκτός φυλακών, κάτι που είχε διαρρεύσει προηγουμένως σε επιστολή που έλαβε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, από τη διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Χθες, στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρέθηκε η Αθηνά Δημητρίου και τις προηγούμενες μέρες στενοί συνεργάτες της διεύθυνσης, ενώ σήμερα ανακρίνεται η Άννα Αριστοτέλους, με τους δικηγόρους της να βλέπουν εκδικητικές ενέργειες από πλευράς των Αρχών, στον απόηχο των καταγγελιών της για διαφθορά που αφορά τον διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό.

Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία διερευνά διαρροή απόρρητου εγγράφου, μια εγκύκλιος που ήρθε στο φως δημιουργεί ερωτήματα, αφού αναφέρει πως δεν θεωρείται οτιδήποτε απόρρητο όταν αποσταλεί με email.

Ουσιαστικά η εν λόγω εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον κ. Παντελή στις 24 Μαρτίου του 2021, δίνει κατευθυντήριες γραμμές για το πως όλη η δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να διαχειρίζεται το θέμα αποστολής και παραλαβής email, ενώ ξεκαθαρίζει με κρυστάλλινο τρόπο, ότι αυτά δεν μπορούν να θεωρούνται επίσημα έγγραφα.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει πως, «η επικοινωνία στη Δημόσια Υπηρεσία, τόσο μεταξύ Λειτουργών, όσο και με τους πολίτες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποτελεί ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για την απλούστευση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών».

Διευκρινίζει την ίδια ώρα ότι, «τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail), δεν υποκαθιστούν και δεν θεωρούνται επίσημα έγγραφα, τουλάχιστον μέχρι να υιοθετηθούν ρυθμίσεις που να διέπουν την ηλεκτρονική υπογραφή».

Σε άλλο σημείο και αυτό ενδεχομένως να είναι το πιο σημαντικό, υπενθυμίζει πως, «απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή διαβαθμισμένων εγγράφων ή εγγράφων που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα».

Έρχεται νέα καταγγελία

Μετά τη νέα ποινική έρευνα σε βάρος της διεύθυνσης, οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους και κ. Δημητρίου, Τζο Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, αφού έδειξαν αντίποινα του συστήματος, διερωτήθηκαν γιατί με τον ίδιο ζήλο οι Αρχές δεν διερεύνησαν τη διαρροή μαρτυρικού υλικού σε τηλεοπτικό σταθμό, που οι ίδιοι είχαν παραδώσει στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Κληρίδη, εκ μέρους του συνδέσμου φυλακισμένων, όπως δήλωσε εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προβούν σε επίσημη καταγγελία για διαρροή του μαρτυρικού υλικού, ζητώντας από την Αστυνομία να διερευνήσει με τον ίδιο ζήλο.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως σε καταγγελία αναμένεται να προβεί και η πλευρά της Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ