Το μπαλάκι σε Σαββίδη για πάρτι με αμπελοπούλια και σαμπάνιες στους μάρτυρες της ΥΚΑΝ

Το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ρίχνει η Αστυνομία ως προς το κατά πόσον μπορεί να αρχίσει ποινική έρευνα, μετά τις καταγγελίες του δικηγόρου του Γιώργου Ζαβράντωνα, Χρίστου Πουτζιουρή, για το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της ΥΚΑΝ, όπου καταδικασθέντες για ναρκωτικά φαίνεται να έκαναν πάρτι με αμπελοπούλια και σαμπάνιες, ενώ είχαν στην κατοχή τους κινητά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αμπελοπούλια, σαμπάνιες, κινητά σε σταθμό με μάρτυρες-Καταγγελία με φωτογραφίες

Οι καταγγελίες του Ζαβράντωνα, στις οποίες επισυνάπτεται και φωτογραφικό υλικό με αμπελοπούλια, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόγραμμα και ποιες είναι οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι υπό προστασία μάρτυρές. Οι καταγγελίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Πουτζιουρής, εκ μέρους του πελάτη του, αναφέρονται πέραν από την κατανάλωση αμπελοπουλιών, σε χρήση κινητών και απειλές εναντίον συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και πάρτι γενεθλίων με σαμπάνιες μεγάλης αξίας.

Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον Γενικό Εισαγγελέα, την υπουργό Δικαιοσύνης, την Αστυνομία και τις Κεντρικές Φυλακές, έφθασαν στους παραλήπτες τους, χαρακτηρίζονται από νομικούς κύκλους ως άκρως σοβαρά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αρχίσει οποιαδήποτε διερεύνηση της υπόθεσης.

Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε ότι παρέλαβαν την επιστολή του κ. Πουτζιουρή και αφού την μελέτησαν θα ζητήσουν γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, ως προς τα επόμενα τους βήματα. «Λάβαμε την επιστολή, αλλά θα συμβουλευτούμε τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον μπορούμε να ξεκινήσουμε ποινική έρευνα, μεσούσης της δικαστικής διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και του… αμπελοπουλιού το γάλα στο πρόγραμμα μαρτύρων-Πράματα και θάματα ενώπιον Δικαστηρίου

Η επιστολή Πουτζιουρή

Στην μακροσκελή του επιστολή, ο Χρίστος Πουτζιουρής, κατήγγειλε εκ μέρους του πελάτη του, δύο υπό προστασία μάρτυρες της ΥΚΑΝ που βρίσκονταν στο πρόγραμμα. Όπως ανέφερε, «ο πελάτης μας ήδη έχει αθωωθεί από την υπόθεση του ενάμιση κιλού κοκαΐνης και ο προστατευόμενος μάρτυρας χχχχ έχει κριθεί από το Δικαστήριο αναξιόπιστος, κάτι που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του πελάτη μου, ότι η υπόθεση ήταν “στημένη εναντίον του” εξ υπαρχής».

Yποστηρίζει ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προέκυψε μαρτυρία ότι ο χχχχ, ενώ κρατείτο σε αστυνομικό σταθμό ως προστατευόμενος μάρτυρας, είχε στην διάθεσή του κινητό τηλέφωνο εταιρείας τηλεπικοινωνιών, με εγγεγραμμένο αριθμό στο όνομα της μητέρας του, στο πατρικό της όνομά και επικοινωνούσε με κόσμο και διατηρούσε λογαριασμούς στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ψευδώνυμο.

«Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτύπωση φωτογραφίας του χχχχ (σ.σ μάρτυρας που κρίθηκε αναξιόπιστος) μέσα στο κελί του, στον αστυνομικό σταθμό με τον ίδιο μέσα στην φωτογραφία να ποζάρει και μάλιστα να επιδεικνύει και το πάρτι αμπελοπουλιών, το οποίο είχε μέσα στον αστυνομικό σταθμό», σημείωσε ο κ. Πουτζιουρής.

Σε σχέση με τον άλλο μάρτυρα, κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του για την υπόθεση της Λευκωσίας (υπόθεση 15 κιλών ναρκωτικών που βρίσκεται σε εξέλιξη), παραδέχθηκε ότι μέσα στον αστυνομικό σταθμό που κρατείτο μαζί με τον χχχχχ, είχε και ο ίδιος τηλέφωνο και μάλιστα ομολόγησε ότι του το προμήθευσε παράνομα η αδελφή του μέσα στον αστυνομικό σταθμό. «Παραδέχθηκε ότι μετά την καταγγελία Αλέξη Μαυρομιχάλη στην Αστυνομία, ότι του κατασχέθηκε το κινητό σε έφοδο της Αστυνομίας και να σημειωθεί ότι αφορμή της καταγγελίας του Μαυρομιχάλη ήταν το γεγονός ότι οι δύο μάρτυρες του τηλεφώνησαν μεθυσμένοι από τον σταθμό που κρατούνταν και τον απειλούσαν τον ίδιο για τη ζωή του και την ζωή του πελάτη μου».

Να σημειωθεί, τονίζει η επιστολή, ότι «ο χχχχ αναγνώρισε κατά την αντεξέταση του τον άλλο μάρτυρα, μέσα στο κελί του στον αστυνομικό σταθμό, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κατανάλωσε αμπελοπούλια. Σας επισυνάπτουμε σχετικό τεκμήριο που είναι κατατεθειμένο στο Δικαστήριο στην υπόθεση της Λάρνακας».

Τονίζει επίσης ότι ο πελάτης του, με σκοπό να μην υπάρξει υπόνοια για εκφοβισμό των δύο πιο πάνω μαρτύρων και δήθεν προσπάθεια επηρεασμού της μαρτυρίας τους, πριν μαρτυρήσουν εναντίον του, επέλεξε κατόπιν συμβουλής των δικηγόρων του, να προβεί στην παρούσα καταγγελία μετά την ολοκλήρωση της μαρτυρίας τους ενώπιον του Δικαστηρίου εναντίον του όπως και έπραξε μέσω της επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους.

Επισημαίνει ακόμα πως, πρόθεση του Ζαβράντωνα είναι να δώσει κατάθεση όποτε του ζητηθεί από τις Αρχές, «αν και η μαρτυρία είναι καταγραμμένη στα πρακτικά του Δικαστηρίου, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει υπάρξει παραβίαση νομοθεσίας και πιθανή διάπραξη αδικημάτων, όχι μόνο από τα δύο πιο πάνω πρόσωπα, αλλά και πιθανόν από μέλη της Αστυνομίας που τους κάλυπταν για να παρανομούν».

Εκφράζει παράλληλα την πίστη ότι «τα αντανακλαστικά όλων των Θεσμών δεν εξαντλούνται μόνο στο τι γίνεται ή δεν γίνεται στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά και στο τι γίνεται μέσα στους αστυνομικούς σταθμούς των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι όπως μας πληροφορεί ο πελάτης μας διοργανώνουν πάρτι γενεθλίων προστατευόμενων μαρτύρων με σαμπάνιες των 200 ευρώ, όπως καταγγέλλει».

«Θα αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας όπως και σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς την καθυστέρηση ένεκα θερινών διακοπών», καταλήγει η επιστολή.

Δειτε Επισης

Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)