Η αντίδραση της Ισότητας για την απόδραση-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας, μετά την απόδραση του 32χρονου αλλοδαπού από το Πακιστάν, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει από αστυνομικό όχημα της ΥΚΑΝ, σε περιοχή στη Λευκωσία.  

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του, ενώ δόθηκαν και στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 32χρονου που απέδρασε από το όχημα της ΥΚΑΝ

H Απόδραση του 32χρονου είναι η 17η που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι το οποίο προκαλεί την αντίδραση των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. οι οποίοι ζητούν όπως βρεθούν λύσεις.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, με αφορμή τη νέα απόδραση, αναφέρει πως τα γεγονότα και η έρευνα θα υποδείξουν το τι πραγματικά έγινε.

Όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης  «προβληματιζόμαστε όλοι για τις περίπου 17 αποδράσεις τα τελευταία 2 χρόνια. Η έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων, κελιών, αλλά και των ειδικών εγκεκριμένων οχημάτων κλούβας ίσως να είναι αποτρεπτικός λόγος για τυχόν αποδράσεις στο μέλλον. Ο Αρχηγός να ζητήσει τους αριθμούς που είναι χρεωμένες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις αλλά και οι Υπηρεσίες με ειδικά οχήματα κλούβας και ακολούθως να δώσει τις απαραίτητες εντολές και οδηγίες για να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις. Όπως και οι συνεχόμενες μετακινήσεις κρατουμένων από επαρχία σε επαρχία , δικαστήρια και νοσοκομεία, οφείλουν να βρεθούν τρόποι μείωσης και συντονισμού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κλάδου Ισότητα τονίζει πως επικρατεί τεράστια κούραση και απογοήτευση στην πρώτη γραμμή των Σωμάτων Ασφαλείας. «Δεν προσπαθώ ούτε και θέλω να χρωματίσω οποιανδήποτε μαυρόασπρη εικόνα. Αλλά όλοι οι αστυνομικοί που είναι μειωμένοι σε αριθμό, της πρώτης γραμμής, πάνε καθημερινά δουλειά , παίζοντας κορώνα γράμματα τόσο τη ζωή τους όσο και με την αποστολή τους, λόγω των τεράστιων ευθυνών που τους έχουν χρεωθεί».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι «όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι αστυνομικοί-ανακριτές γίνονται και μεταγωγές, οι αστυνομικοί-μεταγωγές γίνονται αντιοχλαγωγικές κλπ. Να αποφασίσουμε πόσων ταχυτήτων αστυνομικούς θέλουμε...Οι ευθύνες όμως βαραίνουν όλους στο οικοδόμημα μας. Καιρός να ακούσουν και λίγο τη βάση».

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου