Απαντά στα πυρά για μη παράδοση στοιχείων για αλλοδαπούς ο Λοϊζίδης

Τη δική του θέση επί των πληροφοριών ότι δεν έδωσε γραπτώς στοιχεία για τις καταγγελίες του, ότι μετανάστες που διαμένουν στο Πουρνάρα, αλλά συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα, έδωσε ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά στοιχεία για τα περί ταρίφας με διευθύνσεις αλλοδαπών το Υφ. Πρόνοιας

Ο κ. Λοϊζίδης, ήταν ο αστυνομικός στον οποίο αναφέρθηκε αρμόδια πηγή, ότι του ζήτησε να παράσχει στο Υφυπουργείο Πρόνοιας γραπτώς, στοιχεία για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη, ωστόσο, δεν το έπραξε, σε συνάντηση που είχε με λειτουργούς του Υφυπουργείου. 

Ο κ. Λοϊζίδης, σε δηλώσεις του στον REPORTER, ανέφερε πως «η υφυπουργός Πρόνοιας μας ζήτησε με επιστολή της στις 12 Μαΐου, να της τεκμηριώσουμε τις αναφορές μας που κάναμε σε τηλεοπτικό σταθμό, για μετανάστες που λαμβάνουν επιδόματα και διαμένουν στο Πουρνάρα. Από την ίδια ημέρα, της αποστείλαμε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι είμαστε στη διάθεσή της. Τελικά, μας κάλεσε σε συνάντηση δύο μήνες μετά, στις 13 Ιουλίου, με πέντε λειτουργούς του Υφυπουργείου, στην απουσία της, όπου τους αναφέραμε ακριβώς το τι συμβαίνει». 

Όπως τονίζει ο κ. Λοϊζίδης, «είναι καιρός να βάλουν τα αθλητικά και τα τζιν και να έρθουν μαζί μας στο Πουρνάρα για ελέγχους οι λειτουργοί του Υφυπουργείου. Το να ζητούν από την Αστυνομία να τους παράσχουμε τα ονόματα αυτών που διαμένουν στο Πουρνάρα, αλλά λαμβάνουν επιδόματα γιατί έχουν δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση, είναι νοοτροπίες άλλων δεκαετιών, όπου για όλες τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες τα έκανε η Αστυνομία». 

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «η Αστυνομία διερευνά ποινικά αδικήματα και προσφέρει ασφάλεια. Να έρθουν οι λειτουργοί του Υφυπουργείου στο Πουρνάρα, που βρίσκεται στην Κοκκινοτριμιθιά και να διευθετήσουμε να γίνουν οι έλεγχοι έπρεπε ήδη να γίνουν από το Υφυπουργείο Πρόνοιας για να τεκμηριωθούν οι καταγγελίες που τους αναφέραμε».

Υπενθυμίζεται ότι το Υφυπουργείο ήταν ενοχλημένο με την στάση που τήρησε και η Υπηρεσία Ασύλου, από την οποία επίσης ζητήθηκαν στοιχεία, ωστόσο όπως είχε αναφέρει η ίδια πηγή στον REPORTER, δεν τους αποστάλθηκαν γραπτώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα