Ζητά στοιχεία για τα περί ταρίφας με διευθύνσεις αλλοδαπών το Υφ. Πρόνοιας

Στοιχεία και πληροφορίες από επίσημες πηγές, οι οποίες θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ότι πρόσωπα λαμβάνουν χρήματα για να αποδεχθούν να δηλωθούν διευθύνσεις, ως χώροι διαμονής αλλοδαπών, αναζητεί το Υφυπουργείο Πρόνοιας, ώστε να ελέγξει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προχωρήσει με ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

Ενώπιον του Υφυπουργείο υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή ανεπίσημες καταγγελίες από συγκεκριμένη οργάνωση, ότι πρόσωπα λαμβάνουν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως ταρίφα για να δηλωθεί συγκεκριμένη διεύθυνση από τους αλλοδαπούς, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν επίδομα, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα οποία θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να ελεγχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφότου προέκυψε η συγκεκριμένη καταγγελία, σε συνδυασμό με άλλη καταγγελία που έγινε από αστυνομικό στη Βουλή, ότι κάποιοι δηλώνουν διευθύνσεις για να λαμβάνουν επίδομα και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Πουρνάρα, η υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση ζήτησε τόσο από την Υπηρεσία Ασύλου, όσο και από τον αστυνομικό που προέβη στην εν λόγω καταγγελία να της παραδώσουν αν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία γραπτώς, ώστε να το διερευνήσει και να προχωρήσει με αναστολή επιδομάτων.

Η υφυπουργός, είναι θορυβημένη πάντως από τις καταγγελίες, αφού όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, εάν αυτές υφίστανται, σημαίνει ότι υπάρχει ένα κύκλωμα, μέσω του οποίου κάποιοι εκμεταλλεύονται την προσπάθεια των αιτητών για να φύγουν από το Πουρνάρα, δηλώνοντας ψεύτικες διευθύνσεις.

Από τις μέχρι τώρα προσπάθειες που έγιναν μέχρι στιγμής δεν λήφθηκαν επίσημες καταγγελίες, ούτε από τον αστυνομικό, αλλά ούτε και από την Υπηρεσία Ασύλου, για διερεύνηση, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ενόχληση στο υφυπουργείο, το οποίο εικάζει ότι οι συγκεκριμένες αναφορές να έγιναν για χάριν εντυπώσεων.

Πάντως, αυτές οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε άλλες καταγγελίες που επίσης έγιναν ενώπιον της Βουλής, στο παρελθόν και αφορούσαν κύκλωμα δικηγόρων και οργανώσεων, που φαίνεται να εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό για να κερδοσκοπούν, γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως κάποιοι εντός του κράτους, δρουν σε βάρος του, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο βάρος στην ήδη βεβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί με τις μαζικές ροές μεταναστών.

Σολομώντειος η λύση για το Πουρνάρα

Την ίδια ώρα, η απόφαση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας να γίνονται κάποιες διαδικασίες του Γραφείου Ευημερίας, στο Πουρνάρα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως σολομώντειος λύση, καθότι θα αμβλυνθεί το πρόβλημα που επικρατούσε στα Γραφεία της Λακατάμιας, εκεί όπου μαζευόταν μεγάλος αριθμός αλλοδαπών και σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνταν επεισόδια, τα οποία έφεραν την έντονη αντίδραση του δήμου της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πουρνάρα, κατά την έξοδο των αλλοδαπών από το Κέντρο Φιλοξενίας, θα καταχωρούνται τα στοιχεία τους και το χώρο που θα διαμένουν. Για παράδειγμα, εάν κάποιος δηλώσει μια διεύθυνση στην Αγία Νάπα, θα πρέπει να πηγαίνει στο γραφείο της περιοχής του για να πάρει τα χρήματα που δικαιούται.

Ως εκ τούτου, θα μειωθεί το πρόβλημα που επικρατεί στη Λακατάμια, ενώ δεν θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το Πουρνάρα, από την εν λόγω ενέργεια.

Όπως ξεκαθάρισε στις δηλώσεις της η Υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, «σίγουρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από αύριο, δεν μπορώ να εγγυηθώ στους κατοίκους της Λακατάμιας ότι από αύριο δεν θα βλέπουν αυτές τις εικόνες. Αυτό όμως που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι πλέον η παρακολούθηση γίνεται από εμένα προσωπικά και το Γραφείο μου, έχουν δοθεί σαφέστατες οδηγίες και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Επίσης, υπάρχει διαδικασία προσφορών σε εξέλιξη, για εξεύρεση άλλου χώρου, ώστε όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τις αιτήσεις τους ή θέλουν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα, να αλλάξουν διεύθυνση και λοιπά, θα μεταβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο για να το επιλύουν. Παρόλα αυτά, το εν λόγω έργο δεν θα γίνει άμεσα, ωστόσο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα