Αναμένει τα πορίσματα των ερευνών για το θάνατο του 27χρονου το Υπ. Άμυνας

Εν αναμονή της έρευνας της Αστυνομίας, καθώς και δύο άλλων ερευνών, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, που έπεσε από το ελικόπτερο κατά τη διάρκεια άσκησης, βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδειξε τη λάθος πτώση η νεκροτομή στον άτυχο ΣΥΟΠ-Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στην Αθαλάσσα, όπου άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στρατιωτών της ΕΦ, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, είπε, απαντώντας σε ερώτηση πως οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ άλλες δύο έρευνες βρίσκονται προς το τελικό στάδιο. «Θα αναμένουμε τα πορίσματα και θα τοποθετηθούμε», είπε.

Σημειώνεται πως ο 27χρονος θεωρείτο έμπειρος, αφού βρισκόταν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς τα τελευταία έξι χρόνια και συμμετείχε σε άλλες παρόμοιες ασκήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος ΣΥΟΠ-Λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία

Παρά τη μάχη που έδωσε για τη ζωή ο 27χρονος δεν κατάφερε να επανέλθει, με την οικογένειά του να αποφασίζει όπως δωριστούν τα όργανά του. Μετά από αξιολόγηση των οργάνων του 27χρονου, από ειδική ομάδα που έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα, αποφασίστηκε ότι οι δύο νεφροί θα έμεναν στην Κύπρο, ενώ ήπαρ, καρδιά και πνεύμονες θα μεταφέρονταν στην Ελλάδα. 

Τα ευρήματα της νεκροτομής, που διενήργησαν η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του άτυχου 27χρονου επιβεβαίωσαν τη λάθος πτώση του ΣΥΟΠ από το ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος του 27χρονου επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκεφαλικό οίδημα, εγκολεασμός, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού) συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης, λόγω της αναφερόμενης πτώσης του εξ ύψους. 

 

Άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων

Όσον αφορά την κατάταξη, είπε πως αυτή έχει αρχίσει σήμερα ομαλά, σημειώνοντας πως αυτή είναι η τρίτη χρονιά που η ηλεκτρονική κατάταξη διευκολύνει τα μέγιστα.

Σήμερα κιόλας, όπως είπε ο κ. Πετρίδης, οι νεοσύλλεκτοι θα πάνε μέχρι το απόγευμα στις μονάδες τους, τονίζοντας πως η κατάταξη πλέον είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή θητεία, είναι μια εμπειρία η οποία τους δίνει τα εφόδια και είμαστε σίγουροι ότι είναι περήφανοι που υπηρετούν την ΕΦ», είπε καταλήγοντας ο υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου