Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος ΣΥΟΠ-Λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία

Ζωή με το θάνατό του δίνει ο 27χρονος Παναγιώτης Γιαννιός, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, την περασμένη Δευτέρα και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα, ενόσω νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζουν το υψόμετρο του ελικοπτέρου-Βιντεοσκοπείτο η άσκηση με τον Παναγιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 27χρονου αποφάσισε να δώσει τα όργανά του, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια απόφαση που περιποιεί τιμή την οικογένεια, η οποία μέσα στο πένθος και την οδύνη της, αποφάσισε να στηρίξει άλλους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο», σημειώνει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών για το τραγικό δυστύχημα συνεχίζονται με τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια της άσκησης, κατά την οποία τραυματίστηκε ο άτυχος 27χρονος.

Ανάμεσα στα στοιχεία που αξιολογούνται, είναι βίντεο, το οποίο κατέγραφε τα όσα θα γίνονταν, αφού θα γυριζόταν διαφημιστικό σποτ για την Εθνική Φρουρά.

Οι Αρχές αναμένουν το εξάλλου, το αποτέλεσμα της νεκροτομής επί της σορού του 27χρονου, κατά την οποία αναμένεται να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του. 

«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στις έρευνες»

Ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, μιλώντας για το περιστατικό έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι στις έρευνες δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, ενώ σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα πειθαρχίας στο στράτευμα, είπε πως «δεν μπορώ να πως λεπτομέρειες που μπορούν να αφορούν τα γεγονότα. Λόγω και της έρευνας που διεξάγεται, αλλά λόγω και της φύσης του συγκεκριμένου ατυχήματος. Υπάρχουν καταγεγραμμένα αρκετά δεδομένα, που αφορούν την πτήση του ελικοπτέρου αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν φως σύντομα. Να δώσουμε λίγο χρόνο και θα αποδοθούν ευθύνες».

Μάλιστα, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ετοιμότητά του να παραιτηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ξεκάθαρος και να αντιμετωπίζω την οποιαδήποτε κατάσταση. Δεν έχω θέσει την παραίτηση μου, όμως είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πένθος ξανά η ΕΦ-Έχασε τη μάχη ο 27χρονος καταδρομέας Παναγιώτης Γιαννιός

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα. Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου.

​Οι πρώτες ενδείξεις είχαν δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία φαίνεται να μην έγινε με το σωστό τρόπο, ωστόσο αυτό θα διαφανεί κατά τη διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια. 

Αυτή ήταν η τρίτη τραγωδία μέσα σε ένα χρόνο, που σημειώνεται στην Εθνική Φρουρά, καθώς στις 12 Μάϊου, η 27χρονη νεαρή ΣΥΟΠ, ΝάταλΥ Νεοφύτου, έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Επίσης, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 33χρονος Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άσκηση, όταν στην προσπάθειά του να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, το σχοινί που χρησιμοποιούσε, αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους πενήντα μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για τον θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ-Γύριζαν βίντεο για σποτ της ΕΦ στη Λάρα

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας