Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Παναγιώτη-Πού εστιάζονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια που οποία οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ καταδρομέα, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη, μετά από πτώση του στη θάλασσα από ελικόπτερο.

Οι αν ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις από μάρτυρες που βρίσκονταν την περασμένη Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ καθοριστικό ρόλο στην έρευνα, θα έχουν οι καταθέσεις από το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Θλίψη και οδύνη... Στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος ΣΥΟΠ Παναγιώτης

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε πως η Εθνική Φρουρά αναμένει την επίσημη εκδοχή ως προς το ερώτημα τι πήγε λάθος. «Το πιο σημαντικό είναι εάν υπήρξαν κάποια κενά, να μην επαναληφθούν. Ο υπουργός ζήτησε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα».

Πλέον η προσοχή εστιάζεται στις καταθέσεις του πληρώματος του ελικοπτέρου, ενώ από τις έρευνες αναμένεται να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος που έπεσε ο νεαρός ΣΥΟΠ, εάν το ελικόπτερο ήταν σταθερό ή εν κινήσει.

Παράλληλα, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Παναγιώτης είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν βουτήξει στο νερό αλλά και το ποιος ήταν αυτός που έδωσε τελευταίος την εντολή για πτώση του 27χρονου καταδρομέα.

Την ίδια ώρα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρία του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, με θέμα τον έλεγχο όλων των υφιστάμενων διαδικασιών ασφάλειας.

Όπως είπε ο κ. Πιερή, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε τη σύγκλιση του για να ελεγχθούν όλες οι υφιστάμενες διαδικασίες από όλους αλλά και να εξετασθεί το πλαίσιο με τους κανόνες ασφάλειας, σε εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές δραστηριότητες τόσο εντός, όσο και εκτός των στρατοπέδων. 

«Κάθε φορά που γίνεται κάτι να γίνεται συστηματικός έλεγχος και η επίβλεψη όλων αυτών των διαδικασιών. Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα μέτρα, αλλά αν δεν ελέγχονται είναι σαν να μην υπάρχουν. Έτσι θα δούμε εάν υπάρχει η ανάγκη για να καθοριστούν κάποιες νέες. Από την καθημερινότητα της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο που θα ξεκινήσουν οι μεγάλες δραστηριότητες, θα πρέπει να έχουμε να δει όλα τα μέτρα και αν υπάρχει ανάγκη θα εφαρμοστεί κάτι επιπλέον».

Σε ερώτηση εάν έχουν ολοκληρωθεί οι δύο έρευνες για τα ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους η ΣΥΟΠ Νάταλι Νεοφύτου και ο Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, ο κ. Πιερή είπε ότι και για τις δύο περιπτώσεις ο υπουργός Άμυνας έχει εικόνα για το τι πήγε λάθος και το τι έγινε. 

«Η Εθνική Φρουρά πήρε κάποια μέτρα, τα οποία ήταν για εσωτερική χρήση. Περαιτέρω ήταν θέματα ασφαλείας, κρίναμε όμως ότι δεν υπάρχει λόγος να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τους. Πιθανόν να υπάρχουν ποινικά αδικήματα, περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία από την Εισαγγελία».

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών