BINTEO: Θλίψη και οδύνη... Στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος ΣΥΟΠ Παναγιώτης

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε ο άδικος θάνατος του 27χρονου καταδρομέα, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του στη θάλασσα, στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Ο άτυχος Παναγιώτης οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην τελευταία του κατοικία, ενώ μετά από παράκληση της οικογένειας όσοι παρευρέθηκαν στην Εξόδιο Ακολουθία φορούσαν λευκή ενδυμασία, προς τιμή του. 

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση της η Εθνική Φρουρά, αναφέρει ότι, «αποχαιρέτησε σήμερα ένα μέλος της, τον ΣΥΟΠ Δεκανέα Καταδρομών, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννιός προσλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά τo 2016 ως Συμβασιούχος Οπλίτης με τον βαθμό του Δεκανέα Καταδρομών και υπηρετούσε στον Λόχο Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών.

Ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος».       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδειξε τη λάθος πτώση η νεκροτομή στον άτυχο ΣΥΟΠ-Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 27χρονου επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκεφαλικό οίδημα, εγκολεασμός, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού) συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης, λόγω της αναφερόμενης πτώσης του εξ ύψους. 

Η νεκροτομή, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στην ουσία επιβεβαιώνει τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα, που δείχνουν ότι ο 27χρονος καταδρομέας προσέκρουσε στη θάλασσα με λάθος τρόπο, ενώ διερευνάται κατά πόσο το ελικόπτερο βρισκόταν στο προκαθορισμένο ύψος. 

Οι έρευνες του Υπουργείου Άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει, αφού η άσκηση βιντεοσκοπείτο. Σημειώνεται πως ο 27χρονος θεωρείτο έμπειρος, αφού βρισκόταν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς τα τελευταία έξι χρόνια και συμμετείχε σε άλλες παρόμοιες ασκήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος ΣΥΟΠ-Λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία

 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών