Διορίστηκε ο Αιμιλιανίδης ως ποινικός ανακριτής για το σκάνδαλο διαφθοράς

Ντόμινο οι εξελίξεις γύρω από το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς με την εμπλοκή ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας, το οποίο φαίνεται να συνωμοτούσε με βαρυποινίτη από τον οποίο ζητούσε στοιχεία με σκοπό να πλήξει τη Διεύθυνση των Φυλακών, με την Νομική Υπηρεσία να ανακοινώνει τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.   

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέρει πως, «ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155 και στη βάση καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Γραφείο μου την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία των κ.κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου».

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία, καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Η νομική ομάδα στην επιστολή της έδειξε σωρεία ποινικών αδικημάτων, ενώ κατονόμασε το στέλεχος της Αστυνομίας και επισυνάπτει σχετικά στοιχεία, λέγοντας πως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε η καταγγελία συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα στα οποία αποτυπώνονται μηνύματα στα οποία ο ********* (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του υψηλόβαθμου αστυνομικού) φαίνεται να αντάλλαξε από το προσωπικό του τηλέφωνο με βαρυποινίτη κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος εκτίει ποινή πολύχρονης φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ειρηνική διαμαρτυρία στήριξης στις Φυλακές-Δίπλα στην διευθύντρια οι κρατούμενοι

Στην επιστολή σημειώνουν, πως, «θεωρούμε την υπόθεση αυτή σαν μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη».

«Πιστεύουμε», συνεχίζει η επιστολή, «ότι το εν λόγω στέλεχος της αστυνομικής δύναμης, έχει διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ή ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και όχι από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο άμεσα ή έμμεσα έχει ή είχε καθ’οιονδήποτε τρόπο σχέση με το αστυνομικό σώμα«.

«Η υπόθεση είναι κατά την άποψη μας εξόχως σοβαρή καθότι το υπό αναφορά πρόσωπο, το οποίο υπηρετεί σε ανώτατη θέση και ηγείται μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης υπηρεσίας εντεταλμένης με το καθήκον της αυστηρής τήρησης του Νόμου, φαίνεται να έχει ενεργήσει παράνομα και αντίθετα με κάθε έννοια ηθικής», προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες βολές κρατουμένων-«Σκευωρία καιροσκόπων, τα ονόματα τους θα δουν το φως»

«Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση της υπόθεσης και ενόσω η έρευνα συνεχίζεται, το εν λόγο πρόσωπο θα πρέπει να απέχει τον καθηκόντων του και να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. Είναι αδιανόητο να εξετάζεται εναντίον του η διάπραξη σοβαρότατων πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και το πρόσωπο αυτό να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του», καταλήγει η επιστολή των δικηγόρων.

Την επιστολή υπογράφουν ο Τζόν Τριανταφυλλίδης και ο Πάμπος Ιωαννίδης, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως πλέον, οι δικηγόροι αναμένουν τα επόμενα βήματα της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι κατατέθηκε μέρος του μαρτυρικού υλικού, αφού υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν στην ολότητά τους, ενώπιον των ανεξάρτητων ανακριτών.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος