Τρίτη 9 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ειρηνική διαμαρτυρία στήριξης στις Φυλακές-Δίπλα στην διευθύντρια οι κρατούμενοι

  20/06/2022 10:35
Ειρηνική διαμαρτυρία στήριξης στις Φυλακές-Δίπλα στην διευθύντρια οι κρατούμενοι

Ειρηνική διαμαρτυρία στήριξης στις Φυλακές-Δίπλα στην διευθύντρια οι κρατούμενοι

  20/06/2022 10:35

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, από το προσωπικό, τους κρατούμενους, αποφυλακισθέντες και τις οικογένειες των κρατούμενων, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στη διεύθυνση και ειδικά στην διευθύντρια του τμήματος, Άννα Αριστοτέλους. 

Η σημερινή εκδήλωση, έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους, για σκάνδαλο διαφθοράς, υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση της Διεύθυνσης.

10
11

«Η πιο συγκινητική μέρα της ζωής μου»

Η Άννα Αριστοτέλους, έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό και πρώην κρατούμενους με παρατεταμένο χειροκρότημα. Ακολούθως εκπρόσωπος του προσωπικού των Κεντρικών Φυλακών, εξέφρασε τη στήριξη του προς τη διευθύντρια με την ίδια να είναι ιδιαίτερα συγκινημένη. 

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους η Άννα Αριστοτέλους, δήλωσε πως πρόκειται για την πιο συγκινητική ημέρα της ζωής της. «Μετά δυσκολίας μπορώ να εκφραστώ. Όλη αυτή η στήριξη που έχω και από άτομα που έχουν αποφυλακιστεί και από το προσωπικό είναι συγκινητική. Το θάρρος για να βγεις μπροστά και να μιλήσεις δεν έρχεται από μέσα σου αλλά από τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου. Όλα αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί με κάνουν περήφανη και εμένα προσωπικά με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο», είπε η Άννα Αριστοτέλους.

Εκ μέρους των κρατουμένων, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, εξέφρασε μεταξύ άλλων την απαίτησή τους, όπως διερευνηθούν όλα όσα ήρθαν στην επιφάνεια για το εν λόγω άτομο. 

Οι δηλώσεις της διευθύντριας των Φυλακών
Μετά τη θερμή υποδοχή που έτυχε, η Άννα Αριστοτέλους εισήλθε εντός του χώρου των Φυλακών όπου προέβη σε δηλώσεις προς τα μέσα. «Να πω ότι οι δικηγόροι μου υπέβαλαν δια χειρός στο ΓΕ τις καταγγελίες συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα, όσον αφορά τις ενέργειες ανώτερου αξιωματικού, που είχαν σκοπό να με πλήξουν και οι οποίες, όπως πιστεύουμε, συνιστούν κατάφορη πράξη διαφθοράς, ειδικότερα όταν γίνονται από μέλος της Αστυνομίας», ανέφερε η κα. Αριστοτέλους.
Την ίδια ώρα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς τον Γενικός Εισαγγελέα, σημειώνοντας πως, «αναμένουμε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος θα διερευνήσει με αντικειμενικότητα και εις βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ενέργειες που έχουμε καταγγείλει είναι πολύ σοβαρές, όπως έχει επισημανθεί και από θεσμικούς και άλλους αξιωματούχους και ως πολίτης, όπως και ο κάθε πολίτης έχει την απαίτηση της πλήρης διερεύνησής τους, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η αποτροπή οποιωνδήποτε τυχόν παρεμβάσεων».
4249574321024875 image
«Παράλληλα», είπε, «θεωρούμε ότι ο ανώτερος αξιωματικός πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα, καθότι η συνέχιση της παραμονής του στην Αστυνομία, δυνατό να επηρεάσει την έρευνα. Είναι μονόδρομος το γεγονός ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης, η δυνατότητα παρέμβασης της διαδικασίας των ερευνών και με βάση το γράμμα του νόμου, θεωρούμε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα».
Ερωτηθείσα εάν θα υποβάλει παραίτηση εάν ο εν λόγω αξιωματικός δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απάντησε πως αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Μιλούμε για ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δεν διστάζει να αξιοποιήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντά του, καταχρώμενος τις εξουσίες του και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια κατά τη διάρκεια των ερευνών».
Σε ερώτηση εάν κατείχε τα στοιχεία για τέσσερις εβδομάδες, υπέδειξε πως, «δεν είναι μία απλή υπόθεση, είναι τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και σίγουρα δεν είναι κάτι, που υποβάλλεται άμεσα καταγγελία. Δόθηκαν τα στοιχεία στους δικηγόρους μας, βρίσκονταν υπό μελέτη και τον κατάλληλο χρόνο έγινε η καταγγελία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σημασία έχει ότι η καταγγελία έγινε, πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς και δεν είναι μία απλή υπόθεση».
 

Η αντίδραση των κρατουμένων 

Την ίδια ώρα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, κρατούμενοι με πανό και συνθήματα, εξέφραζαν την πλήρη στήριξη τους προς την Άννα Αριστοτέλους. Με πανό που έγραφαν, «Νόμος, τάξη, πειθαρχία, τέρμα στη διαφθορά» και «Κυρία Άννα μείνει Αστυνόμε φύγε», οι κρατούμενοι έστειλαν με τον δικό τους τρόπο, μήνυμα συμπαράστασης προς την κα. Αριστοτέλους. 

4249571418195483 image
4249571169845075 image
4249571840952773 image

Άλλα πλακάτ έγραφαν, «η δική σου χαρά, είναι και δική μας», με την Άννα Αριστοτέλους να τους ευχαριστεί για τη στήριξη. 

4249568630961350 image

Υπενθυμίζεται ότι, οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, μετά το ξέσπασμα της είδηση εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσής τους, που αποστάλθηκε στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στα ΜΜΕ, την συμπαράστασή τους, με την οποία ζητούν την άμεση διερεύνηση του, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν απειλές από την πλευρά του αξιωματικού και προαναγγέλλουν την ετοιμότητα τους να παρουσιάσουν μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους.

4

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, η νομική ομάδα της Διεύθυνσης των Φυλακών, παρέδωσε δια χειρός στην Νομική Υπηρεσία την καταγγελία της Άννας Αριστοτέλους, η οποία συνοδεύεται με στοιχεία και αναμένεται ότι θα ξεκλειδώσει τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

aa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της Εισαγγελίας η καταγγελία της Αριστοτέλους, δόθηκαν στοιχεία

φυλακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Σε ανοικτή επιστολή τους οι κρατούμενοι σημειώνουν πως, «με αφορμή το σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας που ζητούμε πληροφορίες και βίντεο που καίνε τη διευθύντρια των φυλακών, ως κρατούμενοι έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

φυλακες

Οι κρατούμενοι αρχικά εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους  στη διευθύντρια των φυλακών και δηλώνουν βέβαιοι, ότι θα ανταπεξέλθει των σκευωριών που για ακόμα μια φορά κατασκεύασαν για δικούς τους λόγους συγκεκριμένοι καιροσκόπου που τα ονόματα τους θα δουν σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας». 

1

Οι κρατούμενοι εστιάζουν όμως, στο κομμάτι των κατάδικων των Κεντρικών Φυλακών διότι όπως σημειώνουν, «πλέον νιώθουμε ότι είμαστε έρμαιο των ορέξεων του κάθε διεφθαρμένου αστυνομικού που έχει πρόσβαση στο σύστημα. Βρισκόμαστε στις Κεντρικές Φυλακές κατόπιν λανθασμένων επιλογών μας και είμαστε εδώ συνεπεία αυτών και βλέπουμε τη ζωή μας εντός των φυλακών ως ευκαιρία για αναμόρφωση μας και μια εκ νέου προετοιμασία μας για την κοινωνία. 

aaa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

«Έχουμε όμως πλέον σοβαρές ανησυχίες και φόβους για τη ζωή μας», συνεχίζουν, «από αστυνομικούς που χωρίς κανένα ενδοιασμό επικοινωνούν με κατάδικους και αφού τους προσφέρουν λεφτά και ανταλλάγματα, αποσπούν άλλα και δημιουργούν πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους ατζέντα. Άλλες φορές για να δημιουργήσουν υποθέσεις εναντίον ατόμων που παραμένουν υπόδικοι και άλλες φορές με σκοπό να προσπαθήσουν να πετύχουν καταδίκη ατόμων». 

ΑΑΑ

«Ως κρατούμενοι», προσθέτου, «εμείς ακούμε και βλέπουμε διάφορα που γίνονται εντός των φυλακών τα οποία ενημερωνόμασταν ότι ήταν με την καθοδήγηση του συγκεκριμένου  αξιωματικού αλλά ποτέ μας δεν πιστέψαμε ότι ενεργούσε με τόση άνεση και ευκολία. Μετά από τα όσα ακούστηκαν, πλέον είμαστε βέβαιοί για όλα όσα ακούγαμε και βλέπαμε». 

aaa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού
 

Σε ότι αφορά την ουσία των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους υποδεικνύουν ότι, «ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας έκοβε κατάδικους επεμβαίνοντας στο συμβούλιο αποφυλάκισε για το parole και στη συνέχεια τους ευχόταν περαστικά, μέσω μηνυμάτων σε κατάδικους υποχείρια του. Στερούσε την ελευθερία σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τη δικαιούνταν λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας απλά και μόνο για να επιβεβαιώνει την ισχύ και την εξουσία του στο σύστημα. Ένας αξιωματικός ο οποίος δεν δίστασε να εκβιάσει τη διεύθυνση των φυλακών, κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερόταν σε ένα κατάδικο και στην οικογένεια του σε περίπτωση που δεν ικανοποιούσε το θέλημα του». 

1

«Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να τελειώνει κατά την είσοδο μας στις φυλακές. Δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε δικαιοδοσίας για περαιτέρω ενασχόληση με τους κρατούμενους από την Αστυνομία πέραν της πύλης των φυλακών», καταλήγουν οι κρατούμενοι. 

aaa
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας