Ασήμαντη η αφορμή πίσω από το πρωτοφανές έγκλημα-Διενεργούνται οι νεκροτομές

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από το πρωτοφανές έγκλημα που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά το οποίο o 59χρονος Στυλιανός Χριστοφή, φέρεται να έβαλε φωτιά στο σπίτι των θείων του, στον Πύργο Λεμεσού, με αποτέλεσμα να κάψει ζωντανό τον 79χρονο Μιχαλάκη Μάγκα Δημητρίου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην βεράντα της οικίας του. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς που τέθηκε από τον φερόμενο δράστη, τραυματίστηκαν επίσης η σύζυγος του 79χρονου, καθώς και 73χρονη, που βρίσκονταν στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη βεράντα βρέθηκε νεκρός ο 79χρονος-Δίνουν μάχη για τη ζωή οι δύο γυναίκες

Οι δύο γυναίκες, νοσηλεύονται στην κλινική εγκαυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται ως εκτός κινδύνου, παρότι φέρουν σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές, φέρουν τον 59χρονο φερόμενο δολοφόνο, που μετά το έγκλημα έθεσε τέρμα στη ζωή του, να μετέβη στην οικία του 79χρονου θείου του και της 78χρονης θείας του, για να τους σκοτώσει, αφού κατόπιν διαζυγίου που πήρε με την γυναίκα του, εκείνοι φέρονται να την στήριζαν, κάτι με το οποίο διαφωνούσε, εξού οι προστριβές μεταξύ τους. Στο σπίτι εκείνη την ώρα, για κακή της τύχη, βρισκόταν και η δεύτερη τραυματίας, η οποία είναι γειτόνισσα και συγγενής των άλλων δύο ηλικιωμένων. 

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα διαπράχθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, όταν ο δράστης μετέβη στην οικία των θείων του, κρατώντας ένα μπιτόνι βενζίνη και ένα κυνηγετικό όπλο. Αφού ο δράστης περιέλουσε με βενζίνη το σαλόνι της οικίας, άναψε φωτιά και χωρίς προειδοποίηση την πυρπόλησε, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως, στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέσβεσε τη φωτιά, ενώ μέλη της Αστυνομίας που επίσης μετέβησαν στο σημείο, απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέθηκε νεκρός ο δράστης του φρικτού φονικού-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες (pics)

Ο 79χρονος βρέθηκε σε βεράντα της οικίας, φέροντας σοβαρά εγκαύματα. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 

Εντός της οικίας, εντοπίστηκαν οι δυο γυναίκες, οι οποίες έφεραν επίσης σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 59χρονος, μετά το έγκλημα τράπηκε σε φυγή, με την Αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά, μέλη της Αστυνομίας τον εντόπισαν νεκρό, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, έχοντας δίπλα του ένα κυνηγετικό όπλο. Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έφερε τραύμα στο κεφάλι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανιψιός ο δράστης του φρικτού φονικού-Τον έκαψε ζωντανό, κρίσιμα οι δύο γυναίκες

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 59χρονου και του 79χρονου θα διαφανούν κατά τις νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών, που θα διενεργηθούν το πρωί της Πέμπτης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι είχαν διενεργήσει και την αυτοψία στη σκηνή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριο φονικό στον Πύργο-Πυρπόλησε οικία, ένας νεκρός και δύο κρίσιμα

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη λήψη καταθέσεων από οικείους του ζεύγους και του φερόμενου θύτη, ενώ παράλληλα αναμένεται να αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα από την περιοχή για να μελετηθούν, ώστε να διαφανεί εάν προηγήθηκε οτιδήποτε, πριν το έγκλημα.

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες