Επισκέπτεται το πλήρωμα του πλοίου με τον Κύπριο καπετάνιο ο Πρέσβης της ΚΔ στο Ιράν

Συνεχίζεται η διπλωματική διεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την απελευθέρωση του Κύπριου καπετάνιου, ο οποίος βρίσκεται είναι μέλος του πληρώματος του ενός εκ των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων, που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον Αραβικό Κόλπο. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στην Κρατική Τηλεόραση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Τεχεράνη, έχει υποβάλει αίτημα για να μεταβεί στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα δύο πλοία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη η διπλωματική διεργασία για την απελευθέρωση του Κύπριου καπετάνιου

Όπως είπε «υποβλήθηκε αίτημα, τις τελευταίες ημέρες, για να επισκεφθεί την περιοχή, αλλά και το πλήρωμα του πλοίου, όπου βρίσκεται ο Κύπριος ναυτικός. Υπάρχουν κάποια πρακτικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν, ώστε να γίνει κατορθωτή και εφικτή η μετάβαση του Πρέσβη μας στην περιοχή».  

Παράλληλα, τα δύο τάνκερ «Prudent Warrior» βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, ενώ το «Delta Poseidon», στο οποίο είναι καπετάνιος ο Κύπριος ναυτικός,  βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το νησί Λαράκ.

Επιπρόσθετα, ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως «υπάρχει σε εξέλιξη μια διπλωματική εργασία που άρχισε από την Παρασκευή, συνεχίζονται οι προσπάθειες. Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη, είχε κάποιες συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, μέσα από τις οποίες επανέλαβε την ανάγκη άμεσης απελευθέρωσης και τερματισμού της ομηρείας πλοίου και πληρώματος». 

Όσον αφορά την κατάσταση του Κύπριου καπετάνιου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του, κάτι το οποίο διαβεβαίωσε ο ίδιος στην οικογένεια του. «Είμαστε σε καθημερινή επαφή με την οικογένεια του Κύπριου ναυτικού και έχουμε εικόνα για την κατάσταση της υγείας του. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν μας διαβεβαίωσε χθες πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους, κάτι που διαβεβαιώθηκε από τη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε και ο ίδιος με τη σύζυγο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρετός διαβουλεύσεων για τον Κύπριο καπετάνιο-Τι ζητούν οι Ιρανοί

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό