Καπετάνιος στο ένα ελληνικό πλοίο ο Κύπριος ναυτικός-«Χαίρει άκρας υγείας»

Προσπάθειες και διαβήματα προς την πρεσβεία του Ιράν, με στόχο τον άμεσο τερματισμό της ομηρίας του πληρώματος των δύο ελληνικών πλοίων που καταλήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τους Φρουρούς της Επανάστασης καταβάλλονται από την πρώτη στιγμή, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από το Υφυπουργείο   Ναυτιλίας.

Σε δηλώσεις του στο Κρατικό ραδιόφωνο, ο υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι ο Κύπριος ναυτικός, ο οποίος είναι καπετάνιος στο ένα από τα δύο πλοία και βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους, χαίρει άκρας υγείας, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικοινωνεί με την οικογένεια του ο Κύπριος ναυτικός-«Οι συνθήκες κράτησης δεν είναι απάνθρωπες»

Ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι «τόσο το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την οικογένεια του Κύπριου ναυτικού. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα σύντομα θα υπάρξει αίσια κατάληξη».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε στην Κρατική τηλεόραση πως τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια κατευθύνονται για το λιμάνι Μπανταραμπάς, στην Περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως οι συνθήκες κράτησης τόσο για τον Κύπριο ναυτικό, όσο και για το υπόλοιπο πλήρωμα, δεν είναι απάνθρωπες. «Το πρώτο μας μέλημα είναι να δούμε ότι ο Κύπριος ναυτικός και τα άλλα μέλη του πληρώματος είναι καλά και αυτό επιτυγχάνεται. Ο Κύπριος ναυτικός είναι καλά στην υγεία του. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με την οικογένεια του και τη σύζυγο του. Ως Υπουργείο Εξωτερικών είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη σύζυγο για να μαθαίνουμε την κατάσταση της υγείας του, λόγω της αδυναμίας μας να υπάρχει μια απευθείας επικοινωνία με τον ίδιο».

Κληθείς να απαντήσει εάν υπήρξε θετική ανταπόκριση, ώστε να επιλυθεί αυτό το σοβαρό ζήτημα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών απάντησε πως «δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη ένδειξη επί τούτου, ωστόσο οι ενέργειες και τα διαβήματα που κάνουμε είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι το θέμα θα λυθεί και θα διευθετηθεί το συντομότερο».

Επιπρόσθετα, ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως «για μια περίοδο της ημέρας είχαν τα κινητά τους τηλέφωνα, μετά τους τα πήραν πίσω ξανά. Υπάρχει όμως η δυνατότητα επικοινωνίας τόσο με την σύζυγο του, όσο και από τις Αρχές του Ιράν».

«Είναι καλά στην υγεία τους»

Για την περιπέτεια την οποία περνά ο γιος του ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα δύο ελληνικά τάνκερ τα οποία έχουν καταλάβει οι Φρουροί της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο στα ανοιχτά του Ιράν μίλησε ο πατέρας, Γιάννης Βεβαιάκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος το πρωί της Δευτέρας, είπε με ανακούφιση πως χθες κατάφεραν να μιλήσουν αφού τους επέστρεψαν τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία τους είχαν αφαιρέσει αρχικά και πληροφορήθηκαν ότι όλοι οι ναυτικοί μας είναι καλά στην υγεία τους.

«Στην αρχή ανησυχήσαμε, αλλά τώρα έχουμε ηρεμήσει. Το παιδί μας είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε ο κ. Βεβαιάκης και συμπλήρωσε, «οι φρουροί παραμένουν στη γέφυρα του πλοίου και ελέγχουν το δορυφορικό σύστημα, οπότε δεν επικοινωνήσαμε ξανά γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά αυτά χρειάζονται κάρτες οι οποίες είναι ελάχιστες στο πλοίο».

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι