Προειδοποιεί ο Λοϊζίδης για τις ψυχομετρικές-«Αν δεν βρεθεί λύση για τους 46 θα ακυρωθούν οι προσλήψεις»

Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών τίθεται το νέο μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την επανεξέταση των ψυχομετρικών εξετάσεων, από τις οποίες κόπηκαν 46 άτομα που πέτυχαν στην προηγούμενη διαδικασία ψυχομετρικών, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη, κάτι που ενδεχομένως να φέρει νέες ανατροπές.    

Η Επιτροπή Νομικών ενέγραψε αυτεπάγγελτα το θέμα, για να το συζητήσει στη σημερινή συνεδρία, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και των συντεχνιών των αστυνομικών.

Είναι η θέση του προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑΣ, πως «η Επιτροπή Ψυχομετρικών Εξετάσεων αδυνατούσε να διενεργήσει τις ψυχομετρικές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων και μπορούσε να διενεργήσει μόνο το τεστ προσωπικότητας, έπρεπε με βάση τις πρόνοιες των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου να ακολουθηθεί μια παραπλήσια διαδικασία από την Διοίκηση, που παρέχει τα ίδια εχέγγυα με την προβλεπόμενη από τον Νόμο, δηλαδή να υποβάλει και τους υποψήφιους και των δύο διαδικασιών μόνο στο τεστ προσωπικότητας».

Ο Νίκος Λοϊζίδης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση με τους 46 υποψηφίους, θα έχουμε την δικαίωση τους στο προσεχές μέλλον, στο Διοικητικό Δικαστήριο και την ίδια επαναλαμβανόμενη ακύρωση προσλήψεων για το 2022.

«Θα πρέπει να καταρτιστεί μια ειδική επιτροπή, να προβεί σε εκ βάθρου αναθεώρηση της διαδικασίας προσλήψεων στην Αστυνομία, ώστε να αρθούν όλες οι αδικίες και αντισυνταγματικότητα. Είναι η θέση μας, ότι σε αυτές τις επιτροπές, εάν το επιτρέπει η Νομοθεσία θα πρέπει να απαρτίζεται και από μέλη της Δικαστικής εξουσίας, της Νομικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Παιδείας, Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Αρχηγείου Αστυνομίας ώστε να διερευνηθούν όλοι οι βασικοί πυλώνες προσλήψεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη συνεδρία στη Νομικών για τους «46»-Μπαίνουν στα βαθιά για συμβασιούχους

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»