Χαστούκι Δικαστηρίου σε ΥΚΑΝ για τα 35 κιλά ναρκωτικά-Δεν έπεισε η Αστυνομία

Χαστούκι στην ΥΚΑΝ έδωσε το Δικαστήριο, στο αίτημα για εξαήμερη προσωποκράτηση του 41χρονου, για την υπόθεση 35 κιλών ναρκωτικών και μεγάλης ποσότητας πυροτεχνημάτων, ο οποίος εκδόθηκε από την Ισπανία στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη στην Ισπανία 41χρονος που καταζητείτο για υπόθεση 35 κιλών κάνναβης

Εναντίον του 41χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στις 15 Νοεμβρίου 2021 και περίπου δύο μήνες αργότερα εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τελικά ο ύποπτος συνελήφθη στην Ισπανία στις 2 Φεβρουαρίου και έκτοτε τελούσε υπό κράτηση στην Ισπανία, μέχρι να μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο.

Οι Αρχές, οδήγησαν το πρωί της Τρίτης, ενώπιον Δικαστηρίου τον 41χρονο, με την Αστυνομία να ζητά την κράτησή του για έξι ημέρες, ωστόσο ο δικηγόρος του, Γιάννης Νεάρχου, έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Νεάρχου αναφέρθηκε στους χειρισμούς της ΥΚΑΝ, όπως για παράδειγμα ότι δεν μετέφρασε από τα ισπανικά την απόφαση του Δικαστηρίου, για έκδοση του 41χρονου, όπως επίσης και ότι δεν έλαβε καταθέσεις για την υπόθεση, παρότι ο 41χρονος βρισκόταν υπό κράτηση από τις 2 Φεβρουαρίου.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, επικαλέστηκε όγκο εργασίας και παραδέχθηκε πως το τελευταίο τρίμηνο η ΥΚΑΝ έλαβε μόλις μία κατάθεση για την υπόθεση.

Ο δικαστής Χρίστος Ρασπόπουλος αξιολογώντας τα δεδομένα που είχε ενώπιόν του, κατέληξε στην απόφαση ο 41χρονος να τεθεί υπό κράτηση για μία μέρα, τονίζοντας ότι μετά την ανάκρισή του θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Η ΥΚΑΝ αποφάσισε μετά τη λήψη της κατάθεσης να καταχωρήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, ζητώντας την κράτηση του υπόπτου, κάτι που θα αποφασίσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»