Σάββατο 2 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Γεννήθηκε νεκρό το βρέφος που πετάχτηκε στις τουαλέτες-Έριξε φως η νεκροτομή

Ντίνα Κλεάνθους  11/04/2022 15:52
Γεννήθηκε νεκρό το βρέφος που πετάχτηκε στις τουαλέτες-Έριξε φως η νεκροτομή

Γεννήθηκε νεκρό το βρέφος που πετάχτηκε στις τουαλέτες-Έριξε φως η νεκροτομή

Ντίνα Κλεάνθους  11/04/2022 15:52

Έριξε φως η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του νεκρού νεογνού που εντοπίστηκε το απόγευμα σε σακούλα πεταγμένη σε δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία, με την Αστυνομία να ψάχνει την μητέρα που βρέφους, χωρίς ωστόσο αυτή να έχει εντοπιστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεννήθηκε αλλού το νεογνό, πετάχτηκε στις τουαλέτες-Ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι ήταν ολοκληρωμένης κύησης και δεν έφερε κακώσεις, ενώ, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Οθρόδοξος Ορθοδόξου, το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. 

«Θνησιγενές άρρεν τελειόμηνο έμβρυο σε προχωρημένη σήψη, αρτιμελές, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές κακώσεις», αναφέρει η Αστυνομία, προσθέτοντας πως λήφθηκαν δείγματα για εξέταση DNA και γενετικού προφίλ. Επίσης λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η μητέρα του νεογνού, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να αποβαίνουν άκαρπες. 

4188599634191154 image

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το νεογνό που εντόπισε καθαρίστρια, φαίνεται να γεννήθηκε από την μητέρα σε άλλο σημείο και να πετάχτηκε στις τουαλέτες στη συνέχεια, οι οποίες είχαν ανοιχτεί το πρωί της Κυριακής, ενώ το προηγούμενο βράδυ, όταν καθαρίστηκαν οι τουαλέτες, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε. Επίσης, στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν πως γέννα έγινε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μετά τον εντοπισμό του νεκρού νεογνού, η καθαρίστρια σήμανε συναγερμό στις Αρχές, με μέλη της Αστυνομίας να σπεύδουν επί τόπου για έρευνες, ενώ στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

4188599759616762 image

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, το νεογνό, που είναι αγοράκι, φαίνεται να γεννήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που δείχνει πρόχειρη γέννα, χωρίς την συμβολή γιατρού, με την Αστυνομία να αρχίζει εξετάσεις σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές, ώστε να διαπιστωθεί εάν οποιαδήποτε λεχώνα ζήτησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Η Αστυνομία αναζητεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο καταγράφηκε οτιδήποτε που ενδεχομένως να ρίξει φως στην υπόθεση, σε αντίθετη περίπτωση, το έργο των ανακριτών κρίνεται δύσκολο. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας