Γεννήθηκε νεκρό το βρέφος που πετάχτηκε στις τουαλέτες-Έριξε φως η νεκροτομή

Έριξε φως η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του νεκρού νεογνού που εντοπίστηκε το απόγευμα σε σακούλα πεταγμένη σε δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία, με την Αστυνομία να ψάχνει την μητέρα που βρέφους, χωρίς ωστόσο αυτή να έχει εντοπιστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεννήθηκε αλλού το νεογνό, πετάχτηκε στις τουαλέτες-Ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι ήταν ολοκληρωμένης κύησης και δεν έφερε κακώσεις, ενώ, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Οθρόδοξος Ορθοδόξου, το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. 

«Θνησιγενές άρρεν τελειόμηνο έμβρυο σε προχωρημένη σήψη, αρτιμελές, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές κακώσεις», αναφέρει η Αστυνομία, προσθέτοντας πως λήφθηκαν δείγματα για εξέταση DNA και γενετικού προφίλ. Επίσης λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η μητέρα του νεογνού, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να αποβαίνουν άκαρπες. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το νεογνό που εντόπισε καθαρίστρια, φαίνεται να γεννήθηκε από την μητέρα σε άλλο σημείο και να πετάχτηκε στις τουαλέτες στη συνέχεια, οι οποίες είχαν ανοιχτεί το πρωί της Κυριακής, ενώ το προηγούμενο βράδυ, όταν καθαρίστηκαν οι τουαλέτες, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε. Επίσης, στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν πως γέννα έγινε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μετά τον εντοπισμό του νεκρού νεογνού, η καθαρίστρια σήμανε συναγερμό στις Αρχές, με μέλη της Αστυνομίας να σπεύδουν επί τόπου για έρευνες, ενώ στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, το νεογνό, που είναι αγοράκι, φαίνεται να γεννήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που δείχνει πρόχειρη γέννα, χωρίς την συμβολή γιατρού, με την Αστυνομία να αρχίζει εξετάσεις σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές, ώστε να διαπιστωθεί εάν οποιαδήποτε λεχώνα ζήτησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Η Αστυνομία αναζητεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο καταγράφηκε οτιδήποτε που ενδεχομένως να ρίξει φως στην υπόθεση, σε αντίθετη περίπτωση, το έργο των ανακριτών κρίνεται δύσκολο. 

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»