Γεννήθηκε αλλού το νεογνό, πετάχτηκε στις τουαλέτες-Ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο

Η νενομισμένη νεκροτομή αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στην υπόθεση του νεκρού νεογνού που εντοπίστηκε το απόγευμα σε σακούλα πεταγμένη σε δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρό έμβρυο σε σακούλα, πεταγμένο σε δημόσιες τουαλέτες στη Λευκωσία (pics)

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το νεογνό που εντόπισε καθαρίστρια, ήταν σε κατάσταση σήψης, ενώ φαίνεται να γεννήθηκε από την μητέρα σε άλλο σημείο και να πετάχτηκε στις τουαλέτες στη συνέχεια. Και αυτό, γιατί όπως προκύπτει από την μαρτυρία της καθαρίστριας, το βράδυ του Σαββάτου είχαν καθαριστεί και κλειστεί οι τουαλέτες, οι οποίες ανοίχτηκαν ξανά στις οκτώ το πρωί της Κυριακής, ενώ στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν πως γέννα έγινε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μετά τον εντοπισμό του νεκρού νεογνού, η καθαρίστρια σήμανε συναγερμό στις Αρχές, με μέλη της Αστυνομίας να σπεύδουν επί τόπου για έρευνες, ενώ στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι θα διενεργήσουν και την νεκροτομή σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από την οποία θα δοθούν απαντήσεις και θα δώσουν κατεύθυνση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας. 

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, το νεογνό, που είναι αγοράκι, φαίνεται να γεννήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που δείχνει πρόχειρη γέννα, χωρίς την συμβολή γιατρού, με την Αστυνομία να αρχίζει εξετάσεις σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές, ώστε να διαπιστωθεί εάν οποιαδήποτε λεχώνα ζήτησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, εκτιμάται πως το νεογνό γεννήθηκε και στη συνέχεια πετάχτηκε στις τουαλέτες, ενώ σε ότι αφορά το ερώτημα εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό, είναι κάτι που θα απαντήσουν οι ιατροδικαστές Παπέττα και Ορθοδόξου μετά την νεκροτομή, η οποία επίσης θα δείξει την εθνικότητα του. Επίσης, το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί είναι εάν το νεογνό ήταν πρόωρο ή ολοκληρωμένης κύησης. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ενώ άρχισαν να αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο καταγράφηκε οτιδήποτε που ενδεχομένως να ρίξει φως στην υπόθεση, σε αντίθετη περίπτωση, το έργο των ανακριτών κρίνεται δύσκολο. 

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε πεταγμένα βρέφη στα σκουπίδια, οι γονείς των οποίων δεν εντοπίστηκαν. 

 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης