Ανατρέπει δεδομένα ο θάνατος του ισοβίτη στα κρατητήρια-Ήταν ο βασικός μάρτυρας

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας απέκλεισε η αυτοψία στο κελί του 61χρονου κρατούμενου που βρέθηκε το πρωί νεκρός και τελούσε υπό κράτηση στα κρατητήρια της Λεμεσού, για την υπόθεση των 132 κιλών ναρκωτικών που εντοπίστηκαν μέσα σε ζωοτροφές, στο λιμάνι Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός κρατούμενος στα κρατητήρια Λεμεσού-Συνελήφθη πρόσφατα για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 61χρονος, που καταδικάστηκε σε ισόβια το 2006 για τη δολοφονία γυναίκας, ήταν ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας για την άφιξη του φορτίου των ναρκωτικών, το οποίο έθεσε υπό παρακολούθηση και μετά από επιχείρηση φόρεσε χειροπέδες σε 37χρονο.  

Στη συνέχεια, ο 61χρονος κλήθηκε από τις Αρχές για ανάκριση και ομολόγησε ότι ήταν το πρόσωπο που μαζί με τον 37χρονο συλληφθέντα συμφώνησαν να φέρουν το μεγάλο φορτίο ναρκωτικών στην Κύπρο, ωστόσο, φέρεται να φοβήθηκε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι θα τον συλλάμβαναν και έτσι ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα ναρκωτικά. 

Οι δύο ύποπτοι είχαν τεθεί υπό κράτηση στα κρατητήρια της Λεμεσού, εκεί όπου το πρωί της Πέμπτης, στις 10:15, ο 61χρονος βρέθηκε νεκρός, με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, έπειτα από αυτοψία, να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, ενώ στο κελί εντοπίστηκαν τεκμήρια που δείχνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες ως προς τα αίτια θανάτου του.  

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε πως η Αστυνομία άρχισε εξετάσεις, ενώ ο Αρχηγός της Δύναμης ζήτησε έκθεση γεγονότων και «όπως διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και όλες οι άλλες πτυχές», μεταξύ των οποίων και ενδεχόμενες ευθύνες.  

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως η υπόθεση διερευνάται από άλλη υπηρεσία και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος της υπόθεσης θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία για τελικές οδηγίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΚΑΝ εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον 61χρονο ως μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, αφού ήταν και ο πληροφοριοδότης, συνεπώς και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήταν αντίθετη η Νομική Υπηρεσία, ενώ με την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στον αέρα. 

Σημειώνεται πως το θύμα είχε αποφυλακιστεί με όρους από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως το 2019, εντούτοις παρά το γεγονός ότι παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης του, αφού είχε εμπλακεί σε ποινική υπόθεση με δική του παραδοχή, δεν ενεργοποιήθηκε η ποινή του. Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, είναι η θέση του Συμβουλίου πως δεν έτυχε γραπτής ενημέρωσης από την Αστυνομία αλλά από τα ΜΜΕ και περίμενε μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από τον 61χρονο και συγκεκριμένα εάν θα κατηγορηθεί ή όχι για την υπόθεση. Επίσης, η αρμόδια πηγή ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί η ποινή του στην παρούσα φάση, αφού ήταν πληροφοριοδότης και μετέπειτα συνελήφθη ως ύποπτος, εξού και περίμεναν ενημέρωση, ενώ ο 61χρονος τελούσε υπό κράτηση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξελίξεις για τα 132 κιλά ναρκωτικά-Πληροφοριοδότης και παραλήπτης του φορτίου 61χρονος 

 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου