Εξελίξεις για τα 132 κιλά ναρκωτικά-Πληροφοριοδότης και παραλήπτης του φορτίου 61χρονος

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση των 132 κιλών ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν μέσα σε ζωοτροφές, στο λιμάνι Λεμεσού, στις αρχές του μήνα και για την οποία βρίσκεται υπό κράτηση 37χρονος, αφού οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και 61χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς έφθασε στα 132 κιλά ναρκωτικών σε ζωοτροφές η ΥΚΑΝ-Έρευνες και για άλλους εμπλεκόμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό, συνέλαβαν για την υπόθεση τον 61χρονο πληροφοριοδότη, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε τις Αρχές για την άφιξη του τεράστιου φορτίου και ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης του φορτίου.

Όπως φαίνεται, ο 61χρονος κλήθηκε από τις Αρχές για ανάκριση και ομολόγησε ότι ήταν το πρόσωπο που μαζί με τον 37χρονο συλληφθέντα συμφώνησαν να φέρουν το μεγάλο φορτίο ναρκωτικών στην Κύπρο. Ωστόσο, φέρεται να φοβήθηκε ότι θα τον συλλάμβαναν και έτσι ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα ναρκωτικά. 

Τα δύο πρόσωπα, φέρονται να έφεραν κι άλλες ποσότητες ναρκωτικών στο παρελθόν. Στο πλαίσιο των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 61χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κράτηση παραμένει ο 37χρονος, το διάταγμα του οποίου λήγει σήμερα και αναμένεται επίσης να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Ο ύποπτος, αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση.

Το εμπορευματοκιβώτιο έφθασε στην Κύπρο στις 8 Μαρτίου και μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο χώρο του Λιμανιού, όπου μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος και με τη συνεργασία του Τμήματος Τελωνείων, αυτό ανοίχθηκε και ερευνήθηκε. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 24 παλέτα με αριθμό σακουλιών ζωοτροφών ενώ σε δύο παλέτα εντοπίστηκαν κρυμμένα σε σακούλια ζωοτροφών, 132 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 132 κιλών περίπου.

Οι εξετάσεις των ανακριτών της ΥΚΑΝ συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Αννίτα: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, έχουμε την πιο δυνατή ομάδα
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν