Οργίλη αντίδραση αστυνομικών για τις απλήρωτες υπερωρίες-Ζητούν παρέμβαση Αναστασιάδη

Οργίλη είναι η αντίδραση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτα τα καθήκοντα των αστυνομικών, για τις υπερωριακές υπηρεσίες του 2021, ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε επιστολή που έστειλε η Κλάδος Αστυνομικού Σώματος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κοινοποίηση προς την Πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς, τις Επιτροπές Νομικών και Οικονομικών, υπουργούς και υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρεται πως «φτάσαμε σήμερα 22/3/2022 να ενημερωθούμε για το μισθολόγιο του Μαρτίου ότι θα εκκρεμούν και θα παραμείνουν απλήρωτα τα καθήκοντα του 2021 που αφορούν εκμισθώσεις (τις οποίες προπληρώθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας), Πουρνάρα, Ποδοσφαιρικούς Αγώνες, Προσωποκρατήσεις και ένα σωρό άλλα υπερωριακά του 2021, ξανά απλήρωτα πέραν των επτά μηνών».

Στην επιστολή προστίθεται πως οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις της υπουργού Δικαιοσύνης, «η οποία φέρει την εποπτική ευθύνη του Αρχηγείου, έπεσαν στο κενό. Οικογενειάρχες Αστυνομικοί έμειναν χωρίς τα δεδουλευμένα λεφτά τους για το επερχόμενο Πάσχα. Το Αρχηγείο Αστυνομίας ανήμπορο να εκπληρώσει χρονοδιαγράμματα, τα οποία το ίδιο έχει δημοσιοποιήσει και επιβάλει. Ως Συντεχνία θα κινηθούμε με νομικά μέτρα».

Μάλιστα, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, τονίζει πως είναι απαίτησή τους όπως, μέχρι να εξοφληθούν προς τους Αστυνομικούς όλα τα δεδουλευμένα του 2021, γίνει:

-Παγοποίηση όλων των κονδυλίων που αφορούν το Αρχηγείο Αστυνομίας, εκτός από τους μισθούς και τα υπερωριακά των Αστυνομικών για το 2022 και το 2021.

«Κ. Πρόεδρο, ο ερασιτεχνισμός του Αρχηγείου Αστυνομίας στη διαχείριση των λεφτών που δίνει ο φορολογούμενος πολίτης για την Αστυνομία, εκθέτουν όλους τους θεσμούς του Κράτους. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για τα υπερωριακά των Αστυνομικών του 2021. Αίσχος, ντροπή, θυμός. Το εθνόσημο στο στήθος οι Αστυνομικοί το κρατούν ψηλά δουλεύοντας απλήρωτοι. Ο κάθε απλός αστυνομικός που δούλευε υπερωριακά εγκαταλείποντας την οικογένειά του, έμεινε απλήρωτος και κάποιοι άλλοι κοιμούνται ήσυχοι και ασφαλείς στο σπίτι τους».

Καταλήγοντας, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος σημειώνει πως «η απόδειξη για τα πιο πάνω κ. Πρόεδρε είναι τα μισθολόγια χιλιάδων αστυνομικών, που ανά πάσα στιγμή, όποτε επιθυμείτε, θα βρίσκονται στο γραφείο σας στο Προεδρικό. Εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας».

Στο μεταξύ, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», ο οποίος προσυπογράφει την επιστολή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να τον εντοπίσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού