Φοβερές καταγγελίες για... εισβολή μεταναστών σε διαμερίσματα-Επιστολή σε Νουρή

Σε Λερναία Ύδρα φαίνεται να έχει μετατραπεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην επαρχία Πάφου, αφού παρότι βρέθηκε λύση για απομάκρυνση των παράνομων αλλοδαπών από το περιβόητο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, ο ιδιοκτήτης βρήκε άλλους χώρους για να μεταφέρει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αποσυμφόρηση του συγκροτήματος-υγειονομική βόμβα, η πατέντα και η νέα… Χλώρακα

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, οι περιοχές Έμπας και Τρεμιθούσας, όπου διατηρεί συγκροτήματα διαμερισμάτων το ίδιο πρόσωπο, τείνουν να μετατραπούν σε νέα Χλώρακα, όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Στις δύο συγκεκριμένες κοινότητες επικρατεί αναβρασμός και αναζητούνται λύσεις, πριν το πρόβλημα διογκωθεί ακόμη περισσότερο και οδηγηθούν στο σημείο που βρισκόταν μέχρι πρότινος, η περιοχή της Χλώρακας.

Μιλώντας στον REPORTER, ο κοινοτάρχης Έμπας, Αντώνης Νικηφόρου, προέβη σε φοβερές καταγγελίες για όσα λαμβάνουν χώρα στο χωριό του το τελευταίο διάστημα, καθότι όπως υποστηρίζει, ο ιδιοκτήτης σπάει κλειδωνιές και τοποθετεί σε διαμερίσματα αλλοδαπούς.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ο ιδιοκτήτης ήταν developer και πώλησε μερικά διαμερίσματα στην περιοχή μας. Αυτοί που τα αγόρασαν, λόγω της κρίσης που επικρατεί, εξαφανίστηκαν και πάει και σπάζει τις κλειδωνιές, τα επιδιορθώνει και τα ενοικιάζει. Για παράδειγμα σε ένα διαμέρισμα αντί να βάζει δύο άτομα, βάζει οκτώ ή δέκα. Φανταστείτε πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι».

Όπως εξήγησε, το κοινοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποκόψει το νερό καθότι η περιουσία ανήκει στον ιδιοκτήτη, ο οποίος έπρεπε να τιτλοποιήσει τα διαμερίσματα σε όσους τα αγόρασαν, κάτι το οποίο δεν έπραξε, όπως καταγγέλλει.

«Βρίσκει πρόσχημα ότι του χρωστούν χρήματα οι αγοραστές και γι΄ αυτό δεν τους τα τιτλοποιεί. Έτσι εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση και θα συνεχίσει να την εκμεταλλεύεται για δύο χρόνια μέχρι να τελειώσει το Δικαστήριο.  Εάν δεν μας πληρώσει το νερό, σε δύο τρεις μήνες εμείς θα κόψουμε το νερό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ισοπέδωση της πολυεπίπεδης μετανάστευσης, τα «μπορεί» και τα «μπορούμε»

«Πολίτης πήγε σπίτι του και βρήκε αλλαγμένες τις κλειδωνιές»

Ο κ. Νικηφόρου προέβη εξάλλου και σε άλλες σοβαρές καταγγελίες, αφού όπως ανέφερε, την περασμένη εβδομάδα τους επισκέφθηκε πολίτης από την Βρετανία, ο οποίος διατηρούσε διαμέρισμα στην Έμπα, αλλά δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι του.

«Προχθές ήρθε ένας Βρετανός εδώ στο συμβούλιο και μας λέει πήγα να μπω σπίτι μου και είναι αλλαγμένες οι κλειδωνιές. Βρήκα εκεί δύο άτομα και μπογιάτιζαν το σπίτι μου. Του είπαμε να πάει στην Αστυνομία και εκείνοι του ζήτησαν να πάρει αποδεικτικά στοιχεία ότι το σπίτι είναι δικό του. Ήρθε ο άνθρωπος και του δώσαμε τα αποδεικτικά που πλήρωνε νερό και τώρα δεν ξέρω που βρίσκεται αυτή η υπόθεση. Έτσι συμβαίνει. Πράματα και θάματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες επισκέπτονται το κοινοτικό συμβούλιο πρόσωπα αφρικανικής καταγωγής, τα οποία χρειάζονται επιβεβαίωση ότι διαμένουν σε διαμερίσματα στην Έμπα. «Τη Δευτέρα ήρθαν τέσσερις Αφρικανοί και τους έδωσα χαρτί ότι διαμένουν σε ένα διαμέρισμα, προχθές ήρθαν άλλοι έξι, το ίδιο. Οι άνθρωποι δεν είναι παράνομοι, εγώ είμαι αναγκασμένος να τους τα δώσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είναι κρύο και μένουμε έξω χωρίς μια κουβέρτα... Έχω να φάω δύο μέρες»

Παραστάσεις σε Νουρή

Η κοινότητα Έμπας παρακολουθεί με προβληματισμό την όλη κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα πληροφορίες, δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθότι προέβησαν σε παραστάσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, για επίλυση του προβλήματος της μαζικής ροής μεταναστών στην περιοχή τους, πριν να είναι αργά.

Ο REPORTER, εξασφάλισε επιστολή που απέστειλε το κοινοτικό συμβούλιο στον κ. Νουρή, στις 18 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητά την έκδοση διατάγματος απαγόρευσης μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή τους, όπως συνέβη στην περιοχή της Χλώρακας.

Η επιστολή, τιτλοφορείται ως, «Μεγάλη ροή μεταναστών κυρίως από την Χλώρακα προς την Έμπα» και αναφέρει ότι «σας ενημερώνω ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη ροή μεταναστών κυρίως από την γειτονική περιοχή της Χλώρακας προς την Έμπα.

Στην κοινότητα διαμένει ήδη μεγάλος πληθυσμός μεταναστών και το γεγονός αυτό θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια τα ίδια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην κοινότητα Χλώρακας. Αυτοί οι μετανάστες μεταφέρονται από το ίδιο άτομο που τους μετέφερε στη Χλώρακα και στην Τρεμιθούσα».

Καταληκτικά, το κοινοτικό συμβούλιο Έμπας επισημαίνει ότι, «προς αποφυγή τούτου παρακαλώ όπως το σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε για τη Χλώρακα, τεθεί σε ισχύ και για τη δική μας κοινότητα. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών είναι ακατάλληλες».

Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απάντηση ούτε από τον υπουργό, ούτε από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο έκδοσης διατάγματος, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει ο κοινοτάρχης Έμπας με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου στις 4 Απριλίου, ωστόσο η ανησυχία που υπάρχει είναι ότι μέχρι τότε μεσολαβούν δύο εβδομάδες, χρονικό διάστημα στο οποίο θα ενταθεί όπως διαμηνύει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάλτωσαν στις λάσπες του Πουρνάρα-Η πολιτική κόντρα και το ανθρωπιστικό δράμα

«Δεν συνέτρεχαν λόγοι να μείνει υπό κράτηση»

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ταλαιπωρεί για αρκετά χρόνια τις αρμόδιες υπηρεσίες συνελήφθη το προηγούμενο διάστημα για πλαστογραφία, όπως και για υπόθεση παράνομης μεταφοράς νερού στο συγκρότημα στη Χλώρακα, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, αφότου κατηγορήθηκε γραπτώς.

Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι όντως το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε συλληφθεί και τέθηκε υπό κράτηση για μία με δύο μέρες. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

«Για να παραμείνει κάποιος υπό κράτηση πρέπει να είναι πολύ σοβαρό αδίκημα ή κατ’ επανάληψη αδικήματα. Συνελήφθη για μια υπόθεση πλαστογραφίας και εναπόκειται στο Δικαστήριο αν θα παραμείνει υπό κράτηση. Δεν ζήτησε η Αστυνομία να παραμείνει υπό κράτηση γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης πως «έχει αρκετές υποθέσεις εναντίον του που αφορούν παραβίαση διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών. Εμείς ως ΤΑΕ τον συλλάβαμε μια φορά για καταγγελία για πλαστογραφία, άρα δεν δικαιολογείτο η κράτηση του».

Πάντως, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμη η σύλληψη και η κράτηση κάποιων προσώπων για υποθέσεις πλαστογραφίας, μέχρι τη δίκη τους, ενώ στην προκειμένη, που εκκρεμούν πολλές υποθέσεις που είναι συναφείς με τα αδικήματα, καθότι όλες αφορούν μετανάστες, δεν κρίθηκε σκόπιμη η κράτηση του συγκεκριμένου προσώπου, παρά μόνο για 48 ώρες.

 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»