Η αποσυμφόρηση του συγκροτήματος-υγειονομική βόμβα, η πατέντα και η νέα… Χλώρακα

Την ώρα που το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι συνθήκες διαβίωσης στο Πουρνάρα βρίσκονται στο επίκεντρο, με την Κυβέρνηση να είναι συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού, ώστε να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από τις ασταμάτητες ροές μέσω κατεχομένων, βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στη Χλώρακα και πιο συγκεκριμένα στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου παραβιαζόταν για μήνες, το διάταγμα της Επάρχου Πάφου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπιασε τόπο το τελεσίγραφο της Κυβέρνησης για τη Χλώρακα-Έφυγαν 300 αλλοδαποί

Μετά την απόφαση των αρμοδίων να αποκόψουν τα επιδόματα σε όσους παράνομα διέμεναν στο εν λόγω συγκρότημα την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, αποχώρησαν για να εξεύρουν άλλες στέγες περίπου τριακόσια άτομα, ενώ εντός Φεβρουαρίου αποχώρησαν από το συγκρότημα άλλα διακόσια πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ο σημερινός αριθμός διαμενόντων στην πολυκατοικία, είναι περίπου εκατό, με την κοινότητα να εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε στον REPORTER, ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαινοβγαίνουν άτομα για λίγες μέρες και στη συνέχεια να μετακινούνται σε άλλα υποστατικά, σε γειτονικές περιοχές.

«Στην αρχή ήταν 500 με 600 άτομα. Μετά τα γεγονότα του Ιανουαρίου με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το συγκεκριμένο συγκρότημα, αλλά και τη συνεχή αστυνόμευση, ο ιδιοκτήτης σταμάτησε να φέρνει μολυσμένο νερό. Αυτές οι εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα στα μέσα Φεβρουαρίου να μείνουν στο κέντρο μόνο εκατό άτομα», ανέφερε ο κ. Λιασίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλαν 317 μετανάστες σε μια ημέρα οι Τούρκοι-Δίνει στοιχεία στην ΕΕ ο Νουρής

Η νέα… πατέντα και οι δύο συλλήψεις

Όπως υποστηρίζει ο κοινοτάρχης Χλώρακας περί τα μέσα Φεβρουαρίου παρατήρησαν ότι ο ιδιοκτήτης άρχισε να φέρνει κατά διαστήματα άτομα από αφρικανικές χώρες, όπως Νιγηριανούς, Κονγκολέζους και Σομαλούς, για να διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων. «Μετά από λίγες μέρες τους μετακινεί σε άλλους χώρους. Τώρα, είναι εκατό μόνιμοι και οι υπόλοιποι 50-100 έρχονται από το Πουρνάρα. Τους αφήνει εκεί για λίγες μέρες και μετά τους παίρνει στην Έμπα ή στην Τριμιθούσα».

Σύμφωνα πάντα με τον κοινοτάρχη, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχώς επιχειρήσεις και συλλαμβάνει κάθε βράδυ πέντε με έξι παράνομους, όπως συνέβαινε και μετά τα επεισόδια του περασμένου Ιανουαρίου. «Οι Αρχές ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης έκανε συμβόλαια για άλλο συγκρότημα στην Έμπα και τους μετέφερε στη Χλώρακα. Έτσι, τον συνέλαβαν για πλαστογραφία και απόσπαση χρημάτων για ψευδείς παραστάσεις, πριν από περίπου μια εβδομάδα».

Κατήγγειλε εξάλλου ότι λίγες μέρες πριν τη σύλληψη για πλαστογραφία, είχαν ανακαλύψει ως κοινοτικό συμβούλιο μετά από παράπονα γειτόνων, ότι ο ιδιοκτήτης είχε βάλει λάστιχα σε ανεξάρτητη έπαυλη για να υδροδοτεί το συγκρότημα, με αποτέλεσμα και πάλι να συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είναι κρύο και μένουμε έξω χωρίς μια κουβέρτα... Έχω να φάω δύο μέρες»

Νέα Χλώρακα η Έμπα

Πάντως, βάσει των όσων καταγγέλλει ο κ. Λιασίδης, μπορεί το πρόβλημα να επιλύθηκε στην περιοχή του, ωστόσο άλλες περιοχές όπως η Τριμιθούσα και η Έμπα, τείνουν να μετατραπούν σε μια νέα Χλώρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί νέο διάταγμα, αυτή τη φορά για την Έμπα, ώστε να επιλυθεί κι εκεί το πρόβλημα. Από τη στιγμή που εφαρμόστηκε και πέτυχε το «πείραμα» της αποκοπής επιδομάτων στην Χλώρακα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και άλλες περιοχές εάν χρειαστεί, όμως, σε κάποια στιγμή θα αρχίσουν να μειώνονται και οι χώροι που θα μπορούν να διαμείνουν οι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αναγκαστικά νέες περιοχές γκέτο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάλτωσαν στις λάσπες του Πουρνάρα-Η πολιτική κόντρα και το ανθρωπιστικό δράμα

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού