Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έπιασε τόπο το τελεσίγραφο της Κυβέρνησης για τη Χλώρακα-Έφυγαν 300 αλλοδαποί

Γιώργος Χατζηπαναγή  01/02/2022 06:18
Έπιασε τόπο το τελεσίγραφο της Κυβέρνησης για τη Χλώρακα-Έφυγαν 300 αλλοδαποί

Έπιασε τόπο το τελεσίγραφο της Κυβέρνησης για τη Χλώρακα-Έφυγαν 300 αλλοδαποί

Γιώργος Χατζηπαναγή  01/02/2022 06:18

Απέδωσαν σε ένα βαθμό τα μέτρα για αποκοπή επιδομάτων, που έλαβε η Κυβέρνηση εναντίον όσων διέμεναν στο συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα, παραβιάζοντας το διάταγμα της Επάρχου Πάφου, αφού περίπου τριακόσιοι αλλοδαποί μετακινήθηκαν από το συγκεκριμένο συγκρότημα σε άλλους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελεσίγραφο αποκοπής επιδομάτων στη Χλώρακα-Έξι υγειονομικές βόμβες στη Λάρνακα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του συγκεκριμένου χώρου από αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν στο εν λόγω συγκρότημα θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, είχαν αποφασίσει να τους αποκόψουν τα επιδόματα που λάμβαναν από το κράτος, εάν δεν μετακινούνταν σε άλλους χώρους, όπως τα κέντρα φιλοξενίας σε Λίμνες και Κοφίνου.

Παρότι στην αρχή η Κυβέρνηση δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στις εξαγγελίες της, εντούτοις, όσο πλησίαζε η 31η Ιανουαρίου, τελική ημερομηνία για αποχώρηση από το συγκρότημα, όλο και περισσότερα πρόσωπα έκαναν δεύτερες σκέψεις και τελικά συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, περίπου οι μισοί από τους εξακόσιους και πλέον αλλοδαπούς, μετακινήθηκαν από το χώρο, ωστόσο οι υπόλοιποι τριακόσιοι συνεχίζουν να διαμένουν στη Χλώρακα, αψηφώντας το γεγονός ότι δεν θα λαμβάνουν πλέον κανένα χρηματικό ποσό από το κράτος.

Η στάση που τηρούν όσοι αποφάσισαν να μην αλλάξουν χώρο διαμονής, δείχνει πως αδιαφορούν για τα επιδόματα, γεγονός που παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι, ενδεχομένως να εργάζονται παράνομα και να βιοπορίζονται από το εισόδημα που λαμβάνουν, αφού με κάποιο τρόπο πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας.

Η αποχώρηση εκατοντάδων προσώπων που διέμεναν στο συγκρότημα, δεν ικανοποιεί τους δημότες και την κοινότητα της Χλώρακας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι υπήρξε παρότρυνση όσων αποφάσισαν να παραμείνουν στην περιοχή, από τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πεδίο μάχης η Χλώρακα, συμπλοκές φατριών-Αναποδογύρισαν όχημα

Καταγγέλλει ιδιοκτήτη και ΜΚΟ ο Κοινοτάρχης

Μιλώντας στον REPORTER, ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, υποστήριξε ότι όσοι παρέμειναν δεν τους αφήνει ο ιδιοκτήτης και ΜΚΟ, να φύγουν, αλλά προσπαθούν να τους κρατήσουν εκεί για να συνεχίσουν να απομυζούν.

«Τους λένε ότι "θα τα κανονίσουν, να μην ανησυχούν, θα πληρώσουμε, έχουμε δίκη, θα βάλουν νερό σε λίγο καιρό", αυτά τους λένε φαντάζομαι. Έμειναν γύρω στους 280 με 300 αυτή τη στιγμή».

Θέση του κοινοτάρχη είναι πως έφυγαν αρκετοί, αλλά δεν γνωρίζουν υπό πιο καθεστώς. Αντίθετα, όπως αναφέρει, «κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να διαμένουν με την ελπίδα ότι θα τα κανονίσει ο ιδιοκτήτης. Μετά από τόση αναμπουμπούλα επιμένει να μην πληρώνει κι ο λόγος που επιμένει, είναι γιατί μετά από λίγο καιρό θα το πάρει η τράπεζα. Θέλει να μην τα πληρώσει, γιατί σε οκτώ με δώδεκα μήνες που θα το πάρει η τράπεζα και θα πληρώσει εκείνη τα σπασμένα. Θα αναγκαστεί να τα πληρώσει για να πάρει απαλλακτικά. Θέλει να μετακυλήσει το χρέος στην τράπεζα, η οποία θα προσπαθήσει να τα πωλήσει».

Πάντως, ο κ. Λιασίδης δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των μέτρων, καθότι όπως υπέδειξε, είναι σίγουρος πως «και να φύγουν όλοι από εκείνο το ghetto, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μπορεί μέσα σε δέκα ημέρες να το γεμίσει ξανά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη για μας. Έπονται κινητοποιήσεις και στόχος είναι να φύγουν και ο συγκεκριμένος διαχειριστής να συμμορφωθεί πλήρως. Είμαστε κράτος και έχουμε νόμους, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους».

Τόνισε εξάλλου πως τα μέτρα που θα παρθούν, θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Νέα άγρια επεισόδια στην Πάφο-Πέτρες, πυροβολισμοί και ζημιές

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Χλώρακα

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή, παρότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα, μεταξύ εκατοντάδων αλλοδαπών.

Αρκετές υπηρεσίες της Αστυνομίας, πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά ελέγχους σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν πρόσωπα που διαμένουν παράνομα στην περιοχή, ώστε να τους κατηγορήσουν γραπτώς, για να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι καταγγελίες που έγιναν αυτό το διάστημα, ήταν δεκάδες και συνδυάστηκαν με άλλες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή, που αφορούσαν κυρίως τροχαία αδικήματα.

Σημειώνεται ότι είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που η Αστυνομία θα επιχειρεί στη Χλώρακα, ιδίως από τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών, μετακινήθηκε από την περιοχή.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας