Ο... φακελωμένος Κοzmiov ο ένας δραπέτης-Έφυγαν νύχτα, το πήραν χαμπάρι το πρωί

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από τη νέα απόδραση κρατουμένων στην Πάφο, με την Αστυνομία, ωστόσο, να τηρεί σιγή ιχθύος, επικαλούμενη την έκθεση γεγονότων που αναμένεται να παραδοθεί στον Αρχηγό Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι δραπέτες από τα κρατητήρια Πάφου (pics)

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η απόδραση φαίνεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα, εντούτοις, έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου, θέτοντας σε συναγερμό την Αστυνομία Πάφου, που διεξάγει έρευνες για εντοπισμό τους.

Όπως μας αναφέρουν έγκυρες πηγές, στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της Πάφου κρατούνται περίπου 25 κρατούμενοι και κατά τον ουσιώδη χρόνο, βρίσκονταν σε καθήκον τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι στο μεταξύ τέθηκαν σε διαθεσίμότητα. 

Όπως φαίνεται, σε κάποια στιγμή άνοιξε η έξοδος κινδύνου με αποτέλεσμα οι δύο κρατούμενοι, τους οποίους μάλιστα η Αστυνομία τους εμπλέκει σε σωρεία υποθέσεων, απέδρασαν.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι πως άνοιξε η έξοδος κινδύνου, αλλά και γιατί οι δύο κρατούμενοι δεν βρίσκονταν κλειστοί στο κελί τους κατά το δεδομένο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έγιναν μόδα οι αποδράσεις από την Αστυνομία-Δραπέτευσαν άλλοι δύο

Ποιοι είναι οι δραπέτες

Η Αστυνομία, γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των κρατουμένων που απέδρασαν, οι οποίοι είναι οι Αλέξανδρος Σαρκισίδης 28 ετών και Εrnali Kozmiov 34 ετών.

Εrnali Kozmiov
Αλέξανδρος Σαρκισίδης

Και οι δύο κρατούμενοι κατηγορούνταν για εμπλοκή σε περίπου σαράντα διαρρήξεις. Εντύπωση προκαλεί ο ένας εκ των δύο κρατουμένων που απέδρασαν και συγκεκριμένα ο Ernali Kozmiov, αφού η Αστυνομία τον έδειχνε ως μέλος εγκληματικής ομάδας και ένα από τους πλέον καταζητούμενους για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εrnali Kozmiov, το 2018 καταζητείτο για μήνες, με τις Αρχές να εξαπολύουν σε πολλές φορές σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, όταν επετεύχθει η σύλληψη του, για τη μεταφορά του στο Δικαστήριο, κλήθηκε η ΜΜΑΔ και λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου, γεγονός που καταδεικνύει πως επρόκειτο για πρόσωπο υψηλού κινδύνου.

Ο Kozmiov, σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί τότε από την Αστυνομία, φαίνεται να εμπλεκόταν σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών, όπως επτά διαρρήξεις και κλοπές, εμπρησμό, καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, εμπρησμό οχήματος, αλλά και της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, ενώ εναντίον του εκκρεμούσαν εννέα εντάλματα σύλληψης.

Mάλιστα, η Αστυνομία είχε αναφέρει τότε πως επρόκειτο για «μέλος εγκληματικής ομάδας που δρούσε στην επαρχία Πάφου».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κρατούμενοι το τελευταίο διάστημα ξεφεύγουν από τα χέρια της Αστυνομίας, καθότι το τελευταίο εξάμηνο, έχουν καταγραφεί συνολικά πέντε αποδράσεις.

Οι προηγούμενες αποδράσεις σημειώθηκαν στους Αστυνομικούς σταθμούς Πάφου, Λεμεσού, Ομορφίτας, με τους δύο εξ αυτών να συλλαμβάνονται και τον τρίτο να συνεχίζει να παραμένει άφαντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας