Οδύσσεια για ηλικιωμένη-Γλύτωσε από τα χιονιά και περίμενε ασθενοφόρο για δύο ώρες

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησε μια 85χρονη γυναίκα από τον Πρόδρομο, η οποία γλύτωσε από το θάνατο λόγω ψύχους, αλλά και από την αργοπορία των αρμοδίων να την παραλάβουν και να την περιθάλψουν.

Όπως καταγγέλλει στον REPORTER, o κοινοτάρχης Προδρόμου, Νεόφυτος Νεοφύτου, τις προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε, λίγο πριν την πατήσει όχημα, να κείτεται στο χιόνι μια 85χρονη, η οποία βγήκε από το σπίτι της και εγκλωβίστηκε στη μέση του δρόμου.

Τα πρόσωπα που εντόπισαν την ηλικιωμένη, την μετακίνησαν σε ασφαλή χώρο και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, «η κλήση έγινε στις 8:35 το πρωί και ενημερώσαμε το ασθενοφόρο για την κατάσταση. Η ώρα περνούσε, έγινε 9:00, έγινε 9:30 και δεν ήρθε το ασθενοφόρο. Όταν τους κάλεσα ξανά, μου είπαν ότι εγκλωβίστηκε στο Τρόοδος, λόγω της χιονόπτωσης και αφότου το απεγκλώβισαν προσπάθησε να έρθει από άλλο δρόμο».

Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε όπως αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, στις 10:15. Παρέλαβε την 85χρονη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Κυπερούντας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί υποθερμία, ενώ έφερε και κατάγματα στη λεκάνη και το ισχύο.

Τελικά, γύρω στις 16:30 το απόγευμα, ο κοινοτάρχης ενημερώθηκε ότι την μετέφεραν στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κοινοτάρχης, τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και διάφορα άλλα, οφείλονται στην έλλειψη εκχιονιστικού μηχανήματος, από την περιοχή του Προδρόμου.

Όπως εξήγησε, μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε εκχιονιστικό μηχάνημα στην περιοχή, ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν να το μετακινήσουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Προδρόμου να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Έχει εκχιονιστικό η Κυπερούντα και ο Κάμπος, που το χιόνι τους είναι πολύ λιγότερο από τον Πρόδρομο και δεν έχουμε εμείς. Αυτό είναι λογικό;», διερωτήθηκε και έθεσε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο