Πήραν τον πεντάχρονο Στυλιανό και έφυγαν-Κατέληξαν στις φυλακές της Τουρκίας

Απέλπιδες προσπάθειες να επιστρέψει στην αγκαλιά του το πεντάχρονο αγγελούδι του, κάνει πατέρας από τη Λεμεσό, για τρεις και πλέον μήνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού το παιδί βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν ο Ελληνοκύπριος πατέρας του πεντάχρονου Στυλιανού κερδίσει την κηδεμονία του παιδιού, έπειτα από δικαστική μάχη με την μητέρα, επίσης Ελληνοκύπρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη συγκεκριμένη περίοδο, η μητέρα μαζί με την θεία και τη γιαγιά του παιδιού διέφυγαν στα κατεχόμενα και στη συνέχεια στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν από τις Αρχές της χώρας, στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Έκτοτε, οι τρεις γυναίκες αλλά και το παιδί κρατούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία σε φυλακές της χώρας, ενώ για την υπόθεση έχει εκδοθεί διεθνής αναζήτηση. Ευρωπαϊκά εντάλματα και ερυθρά αγγελία.

Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατό να επιστραφούν στην Κύπρο, λόγω των γνωστών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την υπόθεση είναι ενήμερο και το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάνει διαβήματα για να επιστραφεί το παιδί στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο», που ανέδειξε το θέμα, ο πατέρας του πεντάχρονου παιδιού απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ώστε να βοηθήσει να επιστρέψει το παιδί του στην Κύπρο. «Εκλιπαρώ όλους τους αρμόδιους, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου έχω αποστείλει και προσωπικά επιστολή, να ανταποκριθούν άμεσα και να βοηθήσουν στην περίπτωση του γιου μου, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»