Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πήραν τον πεντάχρονο Στυλιανό και έφυγαν-Κατέληξαν στις φυλακές της Τουρκίας

  01/02/2022 09:09
Πήραν τον πεντάχρονο Στυλιανό και έφυγαν-Κατέληξαν στις φυλακές της Τουρκίας

Πήραν τον πεντάχρονο Στυλιανό και έφυγαν-Κατέληξαν στις φυλακές της Τουρκίας

  01/02/2022 09:09

Απέλπιδες προσπάθειες να επιστρέψει στην αγκαλιά του το πεντάχρονο αγγελούδι του, κάνει πατέρας από τη Λεμεσό, για τρεις και πλέον μήνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού το παιδί βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν ο Ελληνοκύπριος πατέρας του πεντάχρονου Στυλιανού κερδίσει την κηδεμονία του παιδιού, έπειτα από δικαστική μάχη με την μητέρα, επίσης Ελληνοκύπρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη συγκεκριμένη περίοδο, η μητέρα μαζί με την θεία και τη γιαγιά του παιδιού διέφυγαν στα κατεχόμενα και στη συνέχεια στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν από τις Αρχές της χώρας, στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Έκτοτε, οι τρεις γυναίκες αλλά και το παιδί κρατούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία σε φυλακές της χώρας, ενώ για την υπόθεση έχει εκδοθεί διεθνής αναζήτηση. Ευρωπαϊκά εντάλματα και ερυθρά αγγελία.

Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατό να επιστραφούν στην Κύπρο, λόγω των γνωστών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την υπόθεση είναι ενήμερο και το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάνει διαβήματα για να επιστραφεί το παιδί στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο», που ανέδειξε το θέμα, ο πατέρας του πεντάχρονου παιδιού απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ώστε να βοηθήσει να επιστρέψει το παιδί του στην Κύπρο. «Εκλιπαρώ όλους τους αρμόδιους, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου έχω αποστείλει και προσωπικά επιστολή, να ανταποκριθούν άμεσα και να βοηθήσουν στην περίπτωση του γιου μου, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας