Kόβουν αστυνομικούς τις γιορτές για να πέσει το budget-«Ντροπή να ρισκάρουν την ασφάλεια»

Βράζουν κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας τα μέλη της δύναμης αναφορικά με την απόφαση για μείωση προσωπικού σε συγκεκριμένα τμήματα, ώστε να μειωθεί το κόστος των υπερωριών, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια.

Σε επιστολή του προς τους αστυνομικούς, ημερομηνίας 3 Αυγούστου 2021, και η οποία αφορούσε τα επιδόματα βάρδιας, τα επιδόματα Κυριακής και Αργιών, ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημέρωσε τα μέλη της δύναμης, πως «λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων/καθηκόντων που είναι εντεταλμένη να εκτελεί η Αστυνομία, σε συνάρτηση με την μεγάλη μείωση προσωπικού που παρατηρείται, τόσο ο περιορισμός για τον καθορισμό ανώτατου αριθμού μελών που θα εργάζονται κατά τις δημόσιες αργίες στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων, όσο και η πρακτική της διαδικασίας εξασφάλισης προέγκρισης σε αξιωματικούς που υπηρετούν στα επαρχιακά Τ.Α.Ε., Δ.Α.Σ.Α., Υ.Α.Μ., και την Τροχαία, για εργασία, κατά τις δημόσιες αργίες, καταργούνται».

Σημειώνει επίσης πως, «εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ οι βασικές αρχές που διέπουν τόσο τα επιδόματα βάρδιας, όσο και τα επιδόματα Κυριακής και αργίας, όπως αυτά καθορίζονται από τον νόμο, καθώς επίσης οι πρόνοιες που διέπουν τα δύο επιδόματα, όπως αυτές καθορίζονται επίσης από το νόμο».

Επιπρόσθετα, στην επιστολή που αποστέλλεται στους αστυνομικούς διευθυντές, τονίζεται ότι, «παραμένουν οι οδηγίες για τον περιορισμό των 24 ωρών εργασίας κατά τις Κυριακές (σε κύκλο τεσσάρων εβδομάδων), καθώς και ο περιορισμός για εργασία του απόλυτα αναγκαίου αριθμού μελών κατά τις δημόσιες αργίες».

Καταλήγοντας, η επιστολή, επισημαίνει ότι με την παραχώρηση της παρούσας έγκρισης αναμένεται και παράλληλη μείωση των υπερωριακών καθηκόντων.

Έντονη η αντίδραση του Κλάδου Ισότητα 

Οι αστυνομικοί δεν έμειναν άπραγοι στην συγκεκριμένη επιστολή, αφού με ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», ξεσπαθώνει κατά της συγκεκριμένης απόφασης κάνοντας λόγο για «παρωδία».

Στην επιστολή, ημερομηνίας 6 Δεκεμβρίου, η «ΙΣΟΤΗΤΑ» αναφέρει ότι «έχει καταντήσει παρωδία να υποχρεώνουν μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα τμήματα σε άδεια στις δημόσιες αργίες. Τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας δεν προλαβαίνουν τα καθήκοντά και τα υπερωριακά στις δημόσιες αργίες. Εάν υπάρχουν τμήματα που θεωρούνται υπερπλήρη για τις δημόσιες αργίες, παρακαλώ όπως διευθετήσετε να έρθουν εν ώρα υπηρεσίας τους στα καθήκοντα, όπου στις δημόσιες αργίες δεν υπάρχουν μέλη να πάνε υπερωριακά».

Τονίζεται εξάλλου πως, «είναι το λιγότερο υπερβολή, αντιφατικό ή εκτός νομοθεσίας να υποχρεώνουμε μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να τοποθετούνται σε υποχρεωτική άδεια στις δημόσιες αργίες και άλλα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να έρχονται υπερωριακά τις ίδιες μέρες. Είναι γνωστό ότι κατά τις δημόσιες αργίες η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα αυξάνονται κατακόρυφα».

Καταλήγοντας, η «ΙΣΟΤΗΤΑ» σημειώνει πως είναι σε αναμονή οδηγιών πριν εκτεθεί το αστυνομικό Σώμα.

«Ντροπή...»

Σε δηλώσεις του o πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι «είναι ντροπή σε ένα τόπο που οι πάντες έφαγαν μίζες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, κάποιοι να διακινδυνεύουν και να ρισκάρουν την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις δημόσιες αργίες».

Όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης, «δεν επιτρέπεται σε Σώματα όπως η Λιμενική, τα ελικόπτερα και άλλα τμήματα, τα οποία δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα προκύψει στις θάλασσες, είτε στους αιθέρες, είτε στο έδαφος, κάποιοι αξιωματικοί ετσιθελικά να την βλέπουν οικονομολόγοι του κράτους, ρισκάροντας την ασφάλεια και την ευρυθμία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν έρθουν δηλαδή μετανάστες από την θάλασσα τι θα γίνει;». 

Κληθείς να σχολιάσει τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε πως, «έμπαινε λουκέτο, γιατί κανένας δεν έμπαινε στον κόπο να δει ότι τα παραπάνω εγκλήματα ή τα παραπάνω ρίσκα στις δημόσιες αργίες που είμαστε όλοι πιο χαλαροί, υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα. Ας έρθουν να με διαψεύσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)