Χαστούκι σε Αστυνομία στην υπόθεση Αζέρων, ελεύθεροι οι τρεις-«Ανύπαρκτη η καταδίκη»

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες, για την περιβόητη υπόθεση τρομοκρατίας, για την οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι απέτρεψαν σχέδια δολοφονίας σε βάρος πέντε Ισραηλινών επιχειρηματιών, που εδράζονται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την δικηγόρο εκ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι, Κασσάνδρα Κουπαρή, κατά την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως αφεθούν ελεύθεροι τρεις από τους κατηγορούμενους, αφού το ενδεχόμενο καταδίκης του, ήταν περιορισμένο. 

Το Δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρθηκε, σύμφωνα με την δικηγόρο, «σε περιστατική μαρτυρία σε βάρος των τριών και ότι η πιθανότητα καταδίκης είναι ανύπαρκτη» και ως εκ τούτου πάρθηκε η απόφαση όπως οι τρεις αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Σημειώνεται ότι στην απόφασή του, το Δικαστήριο επέβαλε στους τρεις περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, για να αφεθούν ελεύθεροι έπρεπε να καταβληθεί εγγύηση δύο χιλιάδων ευρώ, να υπογράψει αξιόχρεος εγγυητής ποσό τριών χιλιάδων ευρώ, παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τοποθετήθηκαν στον κατάλογο stop list, ενώ πρέπει κάθε ημέρα να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, διατάχθηκε η κράτηση τους μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. 

Βάσει των γεγονότων, οι δύο εκ των τριών, φέρονται να ενημέρωσαν μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικών συνομιλιών άλλο κατηγορούμενο στην υπόθεση, για τη διεύθυνση διαμονής ενός από τους πέντε στόχους, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνταν πως είχαν εμπλοκή στα περί δολοφονίας. Ο τρίτος κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος, φέρεται να επέστρεψε σε άλλο κατηγορούμενο ποσό που του είχε δώσει, για άσχετο με την υπόθεση λόγο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι υπόθεση αποκαλύφθηκε, μετά τη σύλληψη 38χρονου Αζέρου, μετά από επιχείρηση του αντιτρομοκρατικού ουλαμού και στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι. Ακολούθως, προέκυψαν οι άλλες πέντε συλλήψεις, στη βάση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια