Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντιδρά η ΟΣΑΚ για τον θάνατο του 76χρονου σε ταξί και δείχνει ιατρική αμέλεια

  03/12/2021 18:40
Αντιδρά η ΟΣΑΚ για τον θάνατο του 76χρονου σε ταξί και δείχνει ιατρική αμέλεια

Αντιδρά η ΟΣΑΚ για τον θάνατο του 76χρονου σε ταξί και δείχνει ιατρική αμέλεια

  03/12/2021 18:40

Σημαντικές υποψίες για ιατρική αμέλεια δημιουργεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο 76χρονου πολίτη ενώ αυτός μεταφερόταν με ταξί προς από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Νοσοκομείο Πάφου, αναφέρει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ρήξη κοιλιακής αορτής.

Σύμφωνα με την ΟΣΑΚ ο 76χρονος επισκέφτηκε τρεις φορές σε λιγότερο από 24 ώρες το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς χωρίς να γίνει σωστή διάγνωση ούτε να χαρακτηριστεί ως επείγον περιστατικό για να είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δανείστηκε λεφτά για ταξί ο 77χρονος που απεβίωσε, δεν τον μετέφερε ασθενοφόρο

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι «είναι απαραίτητο το νοσοκομείο Πόλης να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί ικανοποιητικά για να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής» σημειώνοντας ότι «ενώ όλοι αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πρόσβαση μέσω υποβαθμισμένου οδικού δικτύου προς την Πάφο, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, το τοπικό νοσοκομείο να είναι επίσης υποβαθμισμένο».

Καλεί τον ΟΚΥΠΥ «να πάρει άμεσα μέτρα για προσφορά στην τοπική κοινωνία των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών», όπως επίσης το Υπουργείο Υγείας, «να προχωρήσει σε μελέτη για τις ανάγκες σε όλες τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές στο μικρό μας νησί και να λειτουργήσουν τα απαραίτητα κέντρα για προσφορά σε όλους τους πολίτες εντός εύλογου χρονικού διαστήματος πρόσβασης σε ποιοτικές και επαρκή ιατρικές υπηρεσίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας