Πέμπτη 20 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δανείστηκε λεφτά για ταξί ο 77χρονος που απεβίωσε, δεν τον μετέφερε ασθενοφόρο

  01/12/2021 13:34
Δανείστηκε λεφτά για ταξί ο 77χρονος που απεβίωσε, δεν τον μετέφερε ασθενοφόρο

Δανείστηκε λεφτά για ταξί ο 77χρονος που απεβίωσε, δεν τον μετέφερε ασθενοφόρο

  01/12/2021 13:34

Καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια, υπέβαλε η σύζυγος του 77χρονου που απεβίωσε σε ταξί καθοδόν προς το Νοσοκομείο Πάφου, όπου παραπέμφθηκε από αυτό της Πόλης Χρυσοχούς, με τις τραγικές λεπτομέρειες της υπόθεσης να προκαλούν συγκλονισμό και πολλά ερωτηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον έστειλαν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ηλικιωμένος απεβίωσε μέσα στο ταξί

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο 77χρονος, ο οποίος ήταν συνταξιούχος ψαράς, έσπευσε στο Νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς, αφού είχε ενοχλήσεις και πόνους στην κοιλιά. Η ιατρός, αφού τον εξέτασε τον παρέπεμψε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο άνδρας κάλεσε ταξί, για να τον μεταφέρει και σε κάποιο σημείο της διαδρομής, λίγο πριν το Νοσοκομείο, έχασε τις αισθήσεις του. Οι επί καθήκοντι ιατροί που τον εξέτασαν και διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τραγική λεπτομέρεια, που προκαλεί οργή, είναι το γεγονός ότι αφότου δόθηκε παραπεμπτικό στον 77χρονο για να πάει με ταξί στο Νοσοκομείο Πάφου, ο ίδιος διαπίστωσε πως δεν είχε χρήματα και δανείστηκε από οικογενειακό του φίλο, που βρισκόταν στην περιοχή, προκειμένου να πληρώσει το ταξί.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην Αστυνομία, το πρωί της προηγούμενης ημέρας ο 77χρονος είχε μεταβεί ξανά στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και πάλι για πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Εξάλλου, ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Μιχάλης Ιωάννου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του 77χρονου και επιπρόσθετα μετά από την καταγγελία που έγινε από συγγενικό του πρόσωπο, διερευνάται και το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.  

Παράλληλη, με αυτή της Αστυνομίας έρευνα, θα διενεργήσει και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, αφού δεν χρησιμοποιήθηκε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον 77χρονο στο Νοσοκομείο Πάφου. Ήδη έχει ζητηθεί από τον περιφερειακό διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου του ΟΚΥπΥ όπως του υποβληθεί έκθεση όλων των γεγονότων του περιστατικού του αιφνίδιου θανάτου του 77χρονου.

Οργή στην Πόλη Χρυσοχούς

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, με τον Δήμαρχο να αναφέρει πως θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο το πρωί, τόσο για την υποστελέχωση του νοσοκομείου όσο και του Αστυνομικού σταθμού της περιοχής.

«Δυστυχώς, υπολειτουργεί το νοσοκομείο. Λόγω της πανδημίας, για να υποστηριχθούν οι θαλάμοι COVID μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία η καρδιολόγος καθώς και οι δύο ειδικοί γιατροί. Παράλληλα αποδυναμώθηκαν οι Πρώτες βοήθειες», ανέφερε στον REPORTER ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή.

Όπως είπε, υπήρχε γιατρός και εξέτασε τον 77χρονο, ωστόσο «στην προσπάθειά τους να κάνουν εξοικονόμηση, επειδή υπάρχει κατά τη διάρκεια της νύκτας μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου, άφησαν τον άνθρωπο να βρει τρόπο να πάει μόνος του στο Νοσοκομείο της Πάφου και πέθανε καθοδόν. Έπρεπε να τον πάρουν με το ασθενοφόρο». Αν και υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, ωστόσο μόνο ένα ασθενοφόρο έχει προσωπικό, είπε ο κ. Παπαχριστοφή,

Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει χημείο και ακτινολογικό στο νοσοκομείο, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν. «Αν είχε χημείο και του έκαναν εξετάσεις, ίσως αναγνώριζαν πως ήταν σοβαρό το πρόβλημά του και να μην τον άφηναν να πάει μόνος του στο Νοσοκομείο Πάφου», υπέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας