Ενώπιον θανατικού ανακριτή η υπόθεση Βαγγέλη-«Σήμερα το παιδί μου, αύριο άλλο»

Ενώπιον του θανατικού ανακριτή πρόκειται να βρεθεί για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο, η υπόθεση του νεαρού καπετάνιου Βαγγέλη Φραγκούλη από τον Πόρο, ο οποίος στις 3 Οκτωβρίου του 2020 βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του σε γκαράζ στη Λεμεσό, με ένα μαχαίρι στην καρδιά.

Η ιστορία του άτυχου 29χρονου, είχε θεωρηθεί ως αυτοκτονία από την Αστυνομία, ωστόσο η οικογένεια θεωρούσε και θεωρεί πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ μετά τις αποκαλύψεις από την εκπομπή Φως στο Τούνελ, ότι ενδεχομένως να δολοφονήθηκε, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου και τα επόμενα βήματα αναμένεται να καθοριστούν από τον θανατικό ανακριτή. 

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να κατατεθεί το μαρτυρικό υλικό από την διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας, όπως επίσης και τα στοιχεία που κατέχει η οικογένεια από τους δικούς της εμπειρογνώμονες, ενώ ακολούθως, αφού θα εξεταστούν, ο θανατικός ανακριτής αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο η υπόθεση χρίζει περαιτέρω διερεύνησης. 

Ο άτυχος υποπλοίαρχος εντοπίστηκε νεκρός από τον αδελφό του, ο οποίος τον αναζητούσε, μέχρι που τον εντόπισε σε λίμνη αίματος στη θέση του οδηγού, με καρφωμένο στην καρδιά του το καταδυτικό του μαχαίρι, με το δεξί του χέρι να είναι ακουμπισμένο στην πόρτα του οδηγού, ενώ φορούσε τα γυαλιά ηλίου του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βαγγέλης διασκέδαζε με την παρέα του το δίπλωμα που πήρε στην ελεύθερη κατάδυση.

Η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση που όρισε η μητέρα του άτυχου νεαρού σαν πραγματογνώμονα, ανέφερε πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για έγκλημα, τονίζοντας πως μία αυτοκτονία δεν μπορεί να γίνει με περισσότερες από μία μαχαιριές. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός, όπως υπέδειξε, πως στο μαχαίρι, δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα του θύματος, τονίζοντας πως το σκηνικό παραπέμπει σε «κατά λάθος έγκλημα», που για να καλυφθεί, εκ των υστέρων στήθηκε σκηνικό αυτοκτονίας.  

Σημαντικά ήταν και τα ευρήματα του ιατροδικαστή Λοΐζου Νικολαΐδη, που επίσης όρισε η οικογένεια, ο οποίος ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί το μαχαίρι από μία πληγή και να τοποθετηθεί ξανά σε ζωτικό όργανο άλλες δύο φορές. «Ο αποθανόντας ακούμπησε το χέρι του πάνω στο παράθυρο του αυτοκινήτου, λες και πήγαινε βόλτα. Δεν ξέρω αν υπάρχει καταγεγραμμένο άλλο τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν». 

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί και το μεγάλο ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του, καθώς αυτό δείχνει ότι δεν θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

Ψάχνει απαντήσεις στα γιατί η χαροκαμένη μάνα... 

Σε δηλώσεις στον REPORTER, η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη, Νεκταρία Βλάχου, φανερά απογοητευμένη και ψάχνοντας απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού της, έκανε λόγο για κωλυσιεργία και βιασύνη της Αστυνομίας να βαπτίσει ως αυτοκτονία την υπόθεση του γιου της, που θεωρεί πως πρόκειται για δολοφονία που δεν διερευνήθηκε σε βάθος. 

«Σε λίγες ημέρες είναι το πρώτο θανατικό Δικαστήριο μετά από ένα χρόνο και μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του Βαγγέλη μου. Δεν έχει γίνει η διερεύνηση που έπρεπε να γίνει, απλά έδειξαν μια υπόθεση ως αυτοκτονία, τη στιγμή που όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο έγκλημα». 

«Πώς μπορεί να βιώσει μια μάνα αυτά τα γεγονότα; Πώς μπορεί…;», διερωτάται η μητέρα του υποπλοίαρχου που έφυγε τόσο άδικα και γρήγορα από τη ζωή... «Με τον πόνο τον αβάστακτο της ψυχής για την απώλεια του παιδιού, που άδικα χάθηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες που χάθηκε και επειδή δεν διερευνήθηκαν τα σημεία που έπρεπε, θεωρώ μεγάλη αδικία να μην δοθεί συνεχεία σε αυτό το θέμα. Να διευκρινιστούν όλα τα αίτια και να διερευνηθούν κιόλας όλα. Δεν λέμε απλά αυτοκτόνησε, χωρίς να τα δικαιολογούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Θανάση… ο 29χρονος Βαγγέλης-Ειδικοί δείχνουν δολοφονία, ξεσπά η μάνα

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του 29χρονου, κενό στην υπόθεση αποτελεί το γεγονός πως δεν διενεργήθηκε αυτοψία στη σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Βαγγέλης, ενώ δεν παραλήφθηκαν άμεσα τεκμήρια που ενδεχομένως να έριχναν φως στην υπόθεση. Για παράδειγμα, όπως αποκαλύφθηκε από μάρτυρα, δεν του ζητήθηκαν οι κάμερες ασφαλείας του υποστατικού, το μοναδικό στο σημείο, ώστε να εξεταστούν, πράγμα το οποίο έγινε επτά μήνες μετά.  

«Δεν γίνεται ένας ιατροδικαστής να βγάζει πόρισμα και διάγνωση από το τηλέφωνο. Χθες ήταν άλλη μάνα, σήμερα εγώ, αύριο μια άλλη μάνα θα κλαίει και ένα σπίτι θα κλείσει πάλι με τον ίδιο τρόπο…», ανέφερε η κ. Βλάχου, προσθέτοντας πως «θεωρώ μεγάλη αδικία να μην διερευνώνται τέτοιες υποθέσεις, στο βάθος που πρέπει αυτού του είδους εγκλήματα. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη για φως στο τούνελ, διότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Δεν γίνεται να λένε σε ένα γονιό, αυτοκτόνησε ο γιος σου, τελείωσε και αποδέξου το. Αυτά είναι αδικαιολόγητα πράγματα. Ο τρόπος που βρέθηκε το παιδί μου και το σκηνικό, μιλάει από μόνο του…».

«Ήταν ένας λεβέντης ο γιος μου…»

«Αυτό το παιδί… Ένας υποπλοίαρχος… Ήταν ένας λεβέντης ο γιος μου… Η χαρά του Θεού, η χαρά του κόσμου, η χαρά του σπιτιού, η χαρά της ζωής… Δεν είχε κανένα λόγο για να αυτοκτονήσει και με αυτό τον τρόπο που αυτός ο τρόπος μόνο αυτοκτονία δεν δείχνει… Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αφαιρέσεις τη ζωή σου που αποδεικνύεται από πολλές βιβλιογραφίες και από διάφορες υποθέσεις… Οπότε αυτή τη στιγμή ήμαστε σε μια θέση που πρέπει να υπερασπιστούμε το δίκαιό μας και να φθάσει η υπόθεση στο τέλος όπως πρέπει και όπως αρμόζει. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δικό μου το παιδί. Εγώ ξέρω ότι το παιδί μου δεν θα το φέρω πίσω, αλλά είναι άδικο να αμαυρώνουν τη μνήμη του και να ισχυρίζονται ότι αυτοκτόνησε…

Είναι άδικο για ένα λεβέντη σαν τον γιο μου, υποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού να ήθελε να ζήσει και να του συνέβη αυτό. Είναι άδικο να του αφαιρέσουν τη ζωή με αυτό τον τρόπο γιατί συνέβη ότι συνέβη εκείνο πρωινό… Γιατί δεν διερευνήθηκαν όλα αυτά; Είμαι αισιόδοξη ότι όλη η αλήθεια θα λάμψει και πραγματικά θα αποδοθεί δικαίωση και δικαιοσύνη. Τα άδικα ουκ ευλογούνται και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ζωή κανένας όμως…». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαγγέλη-Διαγράφηκαν αρχεία, έκαναν μήνες να πάρουν υλικό από κάμερες

Το μοναδικό πράγμα που ζητάει η κ. Νεκταρία, είναι δικαίωση και απαντήσεις για τον θάνατο του γιο της που έφυγε τόσο γρήγορα και άδικα... «Ποιοι είναι αυτοί που έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν μια ζωή; Ποιο είναι επίσης το μήνυμα που περνάει το κράτος και οι αρχές; Εάν δεν υπάρχουν σωστές σε βάθος διερευνήσεις σε τέτοιου είδους εγκλήματα, σημαίνει δεν υπάρχει δικαίωση και δικαιοσύνη για κανένα άνθρωπο σε αυτό τον τόπο. Σημαίνει όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια και αδικημένοι… Δεν είναι σωστό και πρέπον γιατί κανένας γονιός δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο… Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζήσει και να μην του αμαυρώνουν τη μνήμη με το ‘αυτοκτόνησε’. Όλοι θέλουν να ζήσουν και κανένας δεν θέλει να πεθάνει και ειδικά με αυτόν τον τρόπο. Ένας τρόπος πρωτόγνωρος παγκόσμια… Ο κόσμος νιώθει απίστευτη ανασφάλεια, όταν η Αστυνομία δεν κάνει αυτό που πρέπει το σωστό και δίκαιο για να επέλθει η δικαιοσύνη...».

 

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών