Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαγγέλη-Διαγράφηκαν αρχεία, έκαναν μήνες να πάρουν υλικό από κάμερες

Το «Τούνελ» μετά τις διαστάσεις που πήρε το θρίλερ του Ελλαδίτη καπετάνιου στην Κύπρο από την προβολή του στην εκπομπή, επανήλθε με νέα στοιχεία και αποκαλυπτικές μαρτυρίες.

Τεχνικός υπολογιστών, που η μητέρα του 29χρονου Βαγγέλη Φραγκούλη όρισε ως πραγματογνώμονα, βρήκε σημαντικά στοιχεία. Ο Γιώργος Πατσαλίδης σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή, ανέφερε ότι σε έρευνα που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε το θύμα, εντόπισε αρχεία που είχαν διαγραφεί μετά το θάνατό του. Ανάμεσά τους ηχητικά μηνύματα και βίντεο. Ισχυρίστηκε ότι έχει καταγράψει τις IP, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δηλαδή από τις οποίες έγιναν οι διαγραφές.

«Έγινε σύνδεση στο Gmail του μετά τη δολοφονία του, από περιοχή που δεν έχει σχέση με τη Λεμεσό, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απειλητικών μηνυμάτων μία ημέρα πριν βρεθεί νεκρός», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις υποψίες της μητέρας του καπετάνιου, που κάνει λόγο για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την ίδια, το πόρισμα του πραγματογνώμονα δεν έγινε δεκτό από την Αστυνομία, καθώς η δικογραφία με τον περίεργο θάνατο του γιου της, είχε περάσει στις μικροπαραβάσεις. Θα καταθέσει τα ευρήματα μαζί με τα πορίσματα των άλλων πραγματογνωμόνων στο θανατικό δικαστήριο, που μετά την προβολή του θέματος στην εκπομπή, ορίστηκε για τις 15 Νοεμβρίου.

Τι απαντά στο «Τούνελ» ο εκπρόσωπος της αστυνομίας…

Την ίδια στιγμή η Κυπριακή Αστυνομία προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, εμμένοντας στην εκδοχή της αυτοχειρίας του Ελλαδίτη καπετάνιου. Ο εκπρόσωπος τύπου της, Χρίστος Ανδρέου, είπε στο «Τούνελ»:

«Η Αστυνομία ενημέρωσε τον ιατροδικαστή, ο οποίος ζήτησε και ενημερώθηκε αναφορικά με τη σκηνή και τα δεδομένα τα οποία υπήρξαν και εντόπισε η Αστυνομία. Ο ίδιος δεν έκρινε απαραίτητη την παρουσία του στον τόπο και θα ακολουθούσε η νεκροτομή.

Αναφορικά με τις κάμερες ασφαλείας, οι ανακριτές που είχαν μεταβεί στο σημείο δεν προχώρησαν στην εξέτασή τους γιατί είχαν πλέον εικόνα ότι δεν πρόκειται για έγκλημα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το σημείωμα που βρέθηκε τοποθετημένο δίπλα στη σορό του άτυχου νέου, το οποίο δεν ήταν αυτόνομο, αλλά μία σελίδα σε μπλοκ με άλλες σημειώσεις, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, είπε:

«Φυσικά το μπλοκ με το σημείωμα είναι τεκμήριο. Δεν το έχω δει αυτούσιο, αλλά έχω ενημερωθεί από τους ανακριτές».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, η ειδική δικαστική γραφολόγος Μαρία-Μάγδα Καμπούρη, ανέφερε πως το σημείωμα που βρέθηκε στο μπλοκ, δεν αποτελεί μήνυμα αυτοκτονικού χαρακτήρα.

«Δε μου ζήτησε η αστυνομία το μοναδικό ντοκουμέντο…»

Σημαντική είναι και η μαρτυρία στην εκπομπή ιδιοκτήτριας καταστήματος δίπλα ακριβώς από την αποθήκη που βρέθηκε μαχαιρωμένος στην καρδιά ο άτυχος υποπλοίαρχος. Μίλησε για το στοιχείο – «κλειδί» που πιθανόν να έκρυβε τη λύση του γρίφου.

«Η εξωτερική κάμερα ασφαλείας καταγράφει όλο το πέρασμα. Η αστυνομία μου ζήτησε το υλικό έπειτα από επτά μήνες! Τους το παρέδωσα και από τη μητέρα του Βαγγέλη έμαθα αργότερα ότι είχε σβηστεί… Ήταν ένα πρόσχαρο και χαμογελαστό παιδί, δε δημιουργούσε κανένα πρόβλημα. Σοκαριστήκαμε όλοι όταν πληροφορηθήκαμε τα όσα έγιναν», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Γλεντούσαμε και ήταν η ψυχή της παρέας…»

Το «Τούνελ» παρουσίασε ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τον υποπλοίαρχο λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στην αποθήκη που νοίκιαζε στη Λεμεσό. Ο εκπαιδευτής κατάδυσης του Βαγγέλη που μίλησε στην εκπομπή, κάνει λόγο για ένα χαρούμενο παιδί που ήταν «η ψυχή της παρέας». Τον περιγράφει ως ένα απλό και πρόσχαρο άνθρωπο, που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, χωρίς να αποζητά ανταλλάγματα.

«Είχε έρθει σπίτι μου να γιορτάσει με τους φίλους του το δίπλωμα που πήραν για τα μαθήματα κατάδυσης που παρακολουθούσαν. Ήταν πάνω από 100 άτομα κι εκείνος ξεχώριζε από τις πλάκες και το χιούμορ του. Μείναμε μέχρι αργά και μετά βγήκαμε με τον Βαγγέλη και έναν ακόμη φίλο του για ποτό μέχρι τις 04:15 το πρωί. Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο εκείνο το βράδυ η συμπεριφορά του. Πληροφορήθηκα για το θάνατό του μία ημέρα μετά και σοκαρίστηκα», λέει ο εκπαιδευτής του στο «Τούνελ».

Ο ίδιος κάνει λόγο για παραλείψεις των Αρχών και για ενέργειες που δεν έγιναν.

Ο Βαγγέλης Φραγκούλης 29 χρόνων από τον Πόρο, ταξίδευε με τάνκερ και κοντέινερ. Όταν έπιανε στεριά, πήγαινε στην Κύπρο για να δει τη μητέρα και τον αδελφό του.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 ο αδελφός του τον βρήκε νεκρό στη θέση του οδηγού του σπορ αυτοκινήτου – αντίκα, που ο ίδιος αναπαλαίωνε. Ήταν μαχαιρωμένος τρεις φορές, με το θανατηφόρο χτύπημα στην καρδιά. Το δεξί του χέρι ήταν ακουμπισμένο στο παράθυρο του αυτοκινήτου, σαν να πήγαινε βόλτα.

Πηγή: anikolouli.gr

Δειτε Επισης

Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή