Απενεργοποιούν με... οικονομικό χτύπημα την υγειονομική βόμβα σε διαμερίσματα

Το συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα που έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, θέλουν να χτυπήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες φαίνεται να βρήκαν την φόρμουλα να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς που διαμένουν στο συγκεκριμένο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αιχμές Νουρή στις Αρχές, οι γιάφκες στις πόλεις και η… «προίκα του μωρού»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υγειονομείο αποφάσισε όπως διατάξει την απομάκρυνση των περίπου επτακοσίων παράνομων μεταναστών που διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων, εντός του επόμενου διμήνου, αφού σε αντίθετη περίπτωση, θα τους αποκοπούν τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Το υγειονομείο αποφάσισε να προχωρήσει στην συγκεκριμένη κίνηση, αφού τίθεται θέμα ασφάλειας των μεταναστών που διαμένουν στον χώρο, καθώς τους παραχωρείται από τον ιδιοκτήτη αμφιβόλου ποιότητας νερό.

Οι 150 χιλιάδες και το κόλπο του ιδιοκτήτη

Το πρόβλημα στο συγκρότημα διαμερισμάτων χρονίζει, καθώς ο ιδιοκτήτης, όπως καταγγέλθηκε από το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας, οφείλει πέραν των 150 χιλιάδων ευρώ στην Υδατοπρομήθεια και ως εκ τούτου του αποκόπηκε το νερό.

Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι, η κίνησή αυτή δεν απέτρεψε τη φιλοξενία αλλοδαπών στους κόλπους του συγκροτήματος, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο λαμβάνει χρήματα ως ενοίκιο.

Θέλοντας να συνεχίσει να λαμβάνει τα συγκεκριμένα χρήματα, άρχισε να κουβαλά νερό αμφιβόλου ποιότητας από διάφορα σημεία, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό, ώστε να το χρησιμοποιούν οι διαμένοντες. Ωστόσο το συγκεκριμένο νερό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάθε γέννηση, τρεις εγγραφές αλλοδαπών-Έδωσε στοιχεία για Δημογραφικό ο Νουρής

Το διάταγμα Νουρή

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο συγκρότημα, αλλά και γενικότερα για την μεγάλη ροπή προς την αλλοίωση του δημογραφικού της Χλώρακας, από τις μαζικές μετακινήσεις αιτητών ασύλου, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ως εκ τούτου, τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβε την απόφαση να εκδώσει διάταγμα, το οποίο περιορίζει την ελεύθερη διακίνηση, την εγκατάσταση και τη διαμονή αιτητών ασύλου στην περιοχή της Χλώρακας, αφού ο πληθυσμός έφθασε τις τέσσερις χιλιάδες Ελληνοκύπριους και λίγο περισσότερους από χίλιους αλλοδαπούς.

Παρόλα αυτά, το διάταγμα φαίνεται να μην ενόχλησε τ’ αυτιά όσων επηρεάζονταν, αφού κάποιοι συνέχισαν να μετακινούνται κανονικά προς τη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα μερικοί να συλλαμβάνονται από την Αστυνομία κατά τους ελέγχους που διενεργούνταν.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές βρέθηκαν στο στόχαστρο των βουλευτών της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό, αφού οι έλεγχοι δεν ήταν καθημερινοί, με αποτέλεσμα πρόσωπα να μεταβαίνουν στην περιοχή, μόνο και μόνο για να διαμείνουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο μετατράπηκε σε ξέφραγο αμπέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήμα κινδύνου για το μεταναστευτικό από Νουρή-Ζητά έκτακτη βοήθεια από την ΕΕ

Τρόμος για τους κατοίκους

Πάντως, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Χλώρακας, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαπράττονται εγκληματικές ενέργειες, με τελευταίο παράδειγμα τη συμπλοκή μεταξύ ομάδας Σύρων, από την οποία προέκυψαν πέντε τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, όταν ένας 26χρονος και ένας 18χρονος βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Χλώρακα, δέχθηκαν επίθεση από αριθμό προσώπων με μαχαίρια.

Από την επίθεση, οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Δύο περίπου ώρες αργότερα, στον ίδιο χώρο αριθμός προσώπων, εισήλθαν στην κατοικία όπου διέμεναν 29χρονος και δύο 24χρονοι, και επιτέθηκαν εναντίον τους με μαχαίρια, τραυματίζοντάς τους. Οι τρεις τραυματίες επίσης έτυχαν περίθαλψης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι δύο 24χρονοι κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ ο 29χρονος έλαβε εξιτήριο.

Τελικά όπως διαφάνηκε η δεύτερη επίθεση σχετιζόταν με την πρώτη, αφού ήταν η απάντηση της μιας ομάδας Σύρων, στην άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ακτινογραφία των μεταναστευτικών ροών-Γεμίζουν ασφυκτικά κέντρα και κρατητήρια

Η κίνηση ματ του υγειονομείου και τι θα απογίνουν οι κάτοικοι

Τελικά, λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η απόφαση του υγειονομείου, αφού πλέον οι αιτητές ασύλου θα πρέπει να αποχωρήσουν από το συγκρότημα και να βρουν άλλους χώρους διαμονής.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το υγειονομείο κάλεσε τους διαμένοντες στο συγκρότημα να αποχωρήσουν εντός εξήντα ημερών, ειδάλλως θα τους αποκοπούν τα επιδόματα που λαμβάνουν κάποιοι εξ αυτών από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, κάτι το οποίο θα έχει συνέπεια και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν θα μπορεί να λαμβάνει τα χρήματά του για το ενοίκιο.

Σημειώνεται ότι οι διαμένοντες στο συγκρότημα, θα πρέπει να εξεύρουν νέο χώρο διαμονής, τον οποίο θα πρέπει να δηλώσουν, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα.

Ως εκ τούτου, η γκετοποίηση, όπως χαρακτηρίστηκε, της Χλώρακας θα τερματιστεί, ενώ παράλληλα θα σταματήσει, έστω και σχεδόν ένα χρόνο μετά να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των μεταναστών που διέμεναν στον χώρο.

Η απόφαση που λήφθηκε φαίνεται να έχει αποτελέσματα, αφού ήδη 80-90 άτομα έχουν αποχωρήσει από το συγκρότημα διαμερισμάτων για να μεταφερθούν σε άλλη στέγη. 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη για πάνω από δώδεκα ώρες
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος