Τα μακρά… κοντά στην ΕΔΕΚ-Ο λόγος στη Δικαιοσύνη, η ώρα των αποφάσεων

Δικαστικές μάχες, ενστάσεις επί ενστάσεων, διατάγματα, αναβολή εκλογών, ποινικά μέτωπα και ανταλλαγή βαριών κατηγοριών, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό που επικρατεί στην ΕΔΕΚ τους τελευταίους μήνες, η οποία αναμφίβολα βρίσκεται στην χειρότερη της φάση, αφού αντί στο τραπέζι να βρίσκονται σκέψεις και ενέργειες για το πώς το κόμμα θα ανακάμψει, τα τεκταινόμενα οδηγούν το κόμμα, όχι ένα αλλά δέκα βήματα πίσω, καθώς τα όσα εκτυλίσσονται μόνο εις βάρος του λειτουργούν.

Τα δύο στρατόπεδα, από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως είναι έτοιμα να τα παίξουν όλα για όλα πριν τις εσωκομματικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή, οι οποίες ωστόσο αναβλήθηκαν με διάταγμα Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγαν τα δεκαπέντε μέλη που ήταν υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή.

Στο επίκεντρο της διαμάχης το μητρώο του κόμματος, τον έλεγχο του οποίου αρνήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με αποτέλεσμα η Ανδρειανή Οδυσσέως και άλλα δύο μέλη της Επαρχιακής Διάσκεψης Λευκωσίας να ανοίξουν τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη. Δρόμο τον οποίον ακολούθησαν και τα δεκαπέντε μέλη, ασκώντας ακόμη περισσότερη πίεση στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο οποίος μπορεί να πραγματοποίησε τις εκλογές της Λευκωσίας, εκμεταλλευόμενος τα νομικά κενά του πρώτου διατάγματος, εντούτοις στο δεύτερο, ο δρόμος ήταν μονόδρομος και ως εκ τούτου ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναγκάστηκε να αναστείλει τόσο το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, όσο και τις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιο το μέλλον της ΕΔΕΚ-Τα σενάρια της επόμενης μέρας και ο κίνδυνος Δηκοποίησης

Ωστόσο, αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου, τεντώνοντας ακόμη περισσότερο το σχοινί, αφού μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η καρατόμηση της «πηγής του κακού», δηλαδή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλη Τερέπεη, καθώς ήταν το πρόσωπο που μέσα από τα όσα ανέφερε στις απαντητικές επιστολές του προς τον Γιώργο Βαρνάβα, αλλά και στην επιστολή του στα τέλη Σεπτεμβρίου προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ για το θέμα του μητρώου, επιβεβαίωσε πως με βάση τα στοιχεία που κατέχει υπήρξαν παρεμβολές, αλλοιώσεις και πλαστογραφία στο μητρώο που δόθηκε από τον Μαρίνο Σιζόπουλο στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου και των Εκλογών, ενώ στα δικά του λεγόμενα και στοιχεία στηρίχθηκαν και οι προσφυγές στο Δικαστήριο.

Ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ αναμφίβολα βρίσκεται στην κορύφωση του, ωστόσο έπεται συνέχεια, αφού σήμερα το Δικαστήριο ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Από τη μία, αναμένεται η απόφαση στην προσφυγή της Αδρειανής Οδυσσέως και των δύο μελών της Επαρχιακής Λευκωσίας, όπου το Δικαστήριο θα ανακοινώσει κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα της Συνδιάσκεψης της Λευκωσίας θεωρείται άκυρο και κατά πόσο θα γίνει ο έλεγχος στο μητρώο και αν ναι, με ποιο τρόπο. Παράλληλα, αναμένεται και η απόφαση σε ότι αφορά το διάταγμα που εξασφάλισαν τα δεκαπέντε μέλη, στη βάση του οποίου αναβλήθηκε το Τακτικό Συνέδριο και οι εκλογές της Κυριακής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ανοικτά μέτωπα της σύρραξης-Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κόμμα στην ΕΔΕΚ

Οι δύο αποφάσεις θεωρούνται καθοριστικές τόσο για το μέλλον της ΕΔΕΚ, όσο και για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος στο μεταξύ, την ίδια ώρα, συγκάλεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις, παραθέτοντας στοιχεία με τα οποία θα απαντά στα όσα του καταλογίζονται.

Στο μεταξύ, αντεπίθεση ετοιμάζει και ο Μιχάλης Τερέπεης μετά την καταγγελία σε βάρος του στην Αστυνομία από τον στενό συνεργάτη και διευθυντή της ΕΔΕΚ, Μορφάκη Σολωμονίδη, με την κατηγορία, ότι διατηρεί παράνομα αντίγραφο του μητρώου μελών του κόμματος αλλά και για αντίγραφο που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο σχετικά με τις ενστάσεις για το μητρώο μελών, που παρουσιάζεται αλλοιωμένο σε σχέση με το αυθεντικό που παραδόθηκε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τερέπεης εξετάζει με τους δικηγόρους του τα νομικά του όπλα, ώστε να απαντήσει στις κατηγορίες του Μαρίνου Σιζόπουλου, με τις αποφάσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, με το επικρατέστερο σενάριο να προσφεύγει και ο ίδιος στη Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγαν στην ΕΔΕΚ-Βαρείς χαρακτηρισμοί, σοβαρές κατηγορίες και αλλεπάλληλα πυρά

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»